Assemblea de Madrid

Polèmica pels gestos d'una diputada de Més Madrid a Lasquetty

Mónica García va simular amb la mà l'acció de robar i d'apuntar amb una pistola

El PP l'acusa d'amenaces i ella afirma que imitava el seu homòleg conservador

disparo / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El PP de la Comunitat ha acusat la portaveu adjunta de Més Madrid, Mónica García, de realitzar gestos d’«amenaça» al seu partit durant el Ple de l’Assemblea de Madrid. En la sessió de control al Govern regional, García ha acusat el conseller d’Hisenda, Javier Fernández-Lasquetty de ser un «talibà» que valora més el manual de la Fundació Faes que «la vida dels madrilenys» i ha insinuat que potser està reservant fons «en una casella de l’Excel per a la caixa b del PP».

Quan el conseller autonòmic ha pres la paraula per defensar-se, la parlamentària de Més Madrid i el portaveu del PP, Alfonso Serrano, han començat a fer-se gestos. En un moment concret, García ha fet amb la mà el gest de robar i el d’apuntar amb una pistola i disparar.

En aquell instant, el president de l’Assemblea, Juan Trinidad, ha fet una crida a tots els diputats de la Cambra regional a «guardar la compostura» i ha demanat concretament a Serrano que també deixés d’assenyalar. «Si no vol que li assenyalin, no assenyali vostè tampoc», li ha etzibat.

«No veuràs Ayuso amenaçar un diputat com ha fet la teva diputada estrella a l’Assemblea de Madrid. Difama, agredeix verbalment i ara amenaça amb gestos més propis d’alguns companys vostres de viatge que de la dignitat d’un diputat», ha escrit el portaveu popular en el seu compte de Twitter adreçant-se al portaveu nacional de Més Madrid, Iñigo Errejón.

Versions contraposades

Per la seva part, la diputada de Més Madrid ha defensat, també en xarxes socials, que ella «estava assenyalant un partit condemnat pel Tribunal Suprem». La parlamentària ha sostingut que estava «imitant el gest» que li feia el portaveu del PP i ha ironitzat que se li dona millor demanar que «deixin de robar».

Serrano, que l’ha anomenat «senyora Difamadora», ha reconegut que ell l’ha assenyalat, una cosa que ella, segons ha exposat, «també sap fer quan vol». «No busqui excuses per justificar un gest amenaçador miserable. Ha traspassat totes les línies en la seva indecent agressivitat verbal. Vostè no representa els madrilenys», ha criticat.

Referència en el Congrés

Notícies relacionades

La polèmica ha saltat al Congrés dels Diputats quan la portaveu del PP, Cuca Gamarra, ha denunciat «el radicalisme» que pateixen els populars i la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, després de «25 anys sense governar en aquesta regió».

Per la seva part, Errejón ha demanat que es retiri del diari de sessions «la barbaritat» que ha dit Gamarra. «Han dit una cosa extraordinàriament greu i que, a més, és falsa. Han dit que la senyora Mónica García, metge de la Comunitat, que s’ha convertit en la nèmesi d’Ayuso, ha assenyalat amb una pistola com amenaçant algú del PP. Això és molt greu», ha manifestat.