Sorteig Extraordinari

Anunci de la Loteria de Nadal 2019: emoció, humor i «unitat amb la societat»

Carlos Jorge, director general de l'agència de publicitat Contrapunto, ha dirigit les quatre històries del nou espot, el més esperat de l'any

videoplayback / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els quatre petites històries de l’anunci de la Loteria de Nadal 2019 han sigut realitzades per l’agència de publicitat Contrapunto BBDO. «Volíem trepitjar el terra i que cadascú es veiés reflectit en aquestes històries perquè la loteria té a veure amb el que ens passa pel carrer», ha dit el president de Loteries i Apostes de l’Estat, Jesús Huerta Ametller, en la presentació aquest dijous del Sorteig Extraordinari de Nadal. Sobre el nou lema «Units per un dècim» que estrena Loteria i Apostes de l’EstatCarlos Jorge, director general de l’agència de publicitat Contrapunto, ha dit que han mirat de trobar «un concepte que aguanti molt temps». Els protagonistes de les quatre històries busquen la «unitat amb la societat» recorrent a l’emoció i l’humor, segons ha dit Almendro. 

L’agència  Contrapunto BBDO també va ser l’encarregada de dur a terme la campanya que va donar a conèixer a l’estiu Loteries i Apostes de l’Estat. Els protagonistes de l’esmentada campanya, l’astròloga Esperanza Gràcia, el futuròleg Miguel Pacheco, el mentalista Pablo Raijenstein i la tarotista Úrsula Dulcinea, miraven de desxifrar on caurà el Gordo del pròxim 22 de desembre. 

Popular des de 1998

L’anunci del sorteig més esperat de l’any va disparar el seu interès arran del conegut com‘el calb de la loteria’, l’actor britànic Clive Arrindell, que va ser popular per aparèixer des del 1998 fins al 2005 en els espots de la Loteria de Nadal. Després de la seva marxa, els anuncis són diferents cada any, però sempre amb un mateix objectiu, la il·lusió de compartir el desè.

Notícies relacionades

Els més populars o polèmics com la història de la Carmina del sorteig del Gordo del 2016 o l’anunci protagonitzat el 2013 per Montserrat Caballé, David Bustamante, Niña Pastori, Marta Sánchez i Raphael amb l’especial taral·la «na, na, na, na, naaa,» mai s’oblidaran. 

Aquest any la Loteria de Nadal repartirà un total de 2.380 milions d’euros en premis, la mateixa quantitat que l’any passat. Pots consultar la resta de premis, com les aproximacions, les centenes i les dues últimes xifres dels tres premis principals en la nostra llista de premis de la Loteria de Nadal 2019. 

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.