Entendre-hi més

Rose Hanbury, la suposada Camil·la del príncep Guillem

Rose Hanbury, la suposada Camil·la del príncep Guillem
2
Es llegeix en minuts

Té una elegància règia, tres fills i suposadament va passar l’últim Sant Valentí amb el príncep Guillem, que li podia haver regalat un collaret de perles durant el sopar. No és Kate Middleton, sinó Rose Hanbury, fins no fa gaire, una de les seves íntimes amigues. De 38 anys, la marquesa de Cholmondeley ha tornat a ser assenyalada com l’amant del successor al tron britànic, uns rumors que es remunten al 2019. Llavors la premsa anglesa la va batejar com la «rival rural», ja que Hanbury vivia a prop d’Anmer Hall, propietat al comtat de Norfolk que Isabel II li va entregar al seu net i que habitava amb la seva família. Guillem i Kate eren veïns de Rose Hanbury i el seu marit, David Rocksavage, 24 anys més gran que ella, setè marquès de Cholmondeley i una de les fortunes més grans del Regne Unit. Residien a Houghton Hall, una magnífica mansió oberta a les visites de turistes.

Les dues famílies es freqüentaven fins que la premsa anglesa va començar a parlar sobre l’aventura entre Rose Hanbury i Guillem d’Anglaterra. Kate Middleton, embarassada del seu tercer fill, Lluís de Gal·les, va tallar en sec qualsevol mena de relació amb ella. Temps després se’n van anar: els ‘royals’ es van traslladar l’estiu del 2022 a Adelaide Cottage, a més de 200 quilòmetres dels marquesos de Cholmondeley.

Família aristocràtica

Hanbury ja pertanyia, abans del seu matrimoni, a una de les famílies aristocràtiques amb més llinatge d’Anglaterra. La seva àvia, ‘lady’ Elizabeth Longman –filla del comte de Cavan– va ser companya de jocs de la reina Isabel II i dama d’honor en el seu casament amb el duc d’Edimburg. Un altre dels seus avis va ser Tim Birkin, un popular pilot que va arribar a guanyar les 24 hores de Le Mans. Alta, prima i amb uns ulls blaus que criden l’atenció, en la seva primera joventut va exercir com a model amb Storm Models, l’agència que va descobrir Kate Moss. També va estudiar Història i va ser assessora del polític conservador Michael Gove. Però ella i la seva germana petita, Marina, tercera dona del VII comte de Durham, 20 anys més gran que ella, es van donar a conèixer el gran públic el 2005 quan va aparèixer en unes fotos en biquini al costat del llavors primer ministre britànic Tony Blair, de qui sempre s’ha especulat sobre els seus idil·lis extraconjugals. 

Notícies relacionades

Durant unes vacances a Itàlia, Rose Hanbury va conèixer David Rocksavage, amb qui es va casar amb només 25 anys. Tres mesos i mig després de l’enllaç van néixer els seus fills bessons, Alexander i Oliver, companys de jocs dels fills grans dels prínceps de Gal·les. La família es va ampliar amb una nena, ‘lady’ Iris, nascuda fa gairebé set anys. 

Tres anys després d’aquella foto borrosa en la qual en teoria apareixia Rose Hanbury en actitud carinyosa amb el príncep Guillem en un exclusiu local nocturn, reneixen els rumors. Avivats per aquelles críptiques paraules d’Enric: al Palau de Buckingham «li plau mentir» per protegir el seu germà, en contrast amb la nul·la disposició a «dir la veritat» per protegir-los a ell i a la seva dona, Meghan Markle. Dos mesos després de la coronació de Carles III, els diaris britànics han deixat de parlar de l’afer.