Crisi energètica

Rússia assegura que mai acceptarà límits al preu del petroli i el gas

«Mai estarem d’acord amb tal alteració i destrucció dels processos de mercat», afirma el portaveu del Kremlin

Rússia assegura que mai acceptarà límits al preu del petroli i el gas

EFE

1
Es llegeix en minuts

Rússia mai acceptarà preus límit imposats per Occident als seus hidrocarburs, va afirmar aquest diumenge el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov. «Mai estarem d’acord amb tal alteració i destrucció dels processos de mercat per a la fixació de preus», va dir Peskov en una entrevista a la televisió pública russa. Va afegir que el preu màxim establert pot ser «generós», però això tampoc influiria en la postura russa.

Notícies relacionades

«Si avui acceptes un límit generós, demà n’hauràs d’acceptar un altre que atempta contra els teus interessos», va explicar. Aquest dijous, el president rus, Vladímir Putin, va advertir que si el límit al gas rus, que es discuteix a Occident, viola els contractes actuals de Gazprom amb les seves contraparts, Moscou es reservaria el dret a «pensar si els ha de complir o no», ja que l’altra part els infringeix. Quant a la imposició d’un preu màxim al petroli rus, que ja va ser aprovat, Putin va avançar que emetrà un decret amb mesures de resposta «dilluns o dimarts».

El cap del Kremlin va assegurar que Rússia «no perd res» pel preu límit al cru, però va advertir que per a l’economia mundial la mesura pot tenir conseqüències desastroses i provocar una dràstica pujada dels preus del cru.

Temes:

Rússia