Illes Kermadec

Un terratrèmol de magnitud 6,3 sacseja un arxipèlag de Nova Zelanda

  • Les autoritats de moment no han informat de possibles víctimes o danys materials

Un terratrèmol de magnitud 6,3 sacseja un arxipèlag de Nova Zelanda

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

Aquest dimarts un terratrèmol de magnitud 6,3 va sacsejar les illes Kermadec, un arxipèlag pertanyent a Nova Zelanda, sense que les autoritats informessin de danys materials ni emetessin una alerta de tsunami. El sisme va tenir lloc a les 14.52 hora local (02.52 GMT) i el seu hipocentre va ser localitzat a 10 quilòmetres de profunditat sota el llit marí a l’oceà Pacífic, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que vigila l’activitat sísmica a tot el món.

La tremolor va tenir lloc 996 quilòmetres al nord-est de Whangarei, una localitat en l’extrem nord de Nova Zelanda, i 989 quilòmetres al sud-oest d’Ohonua, al país polinesi de Tonga. Les illes Kermadec, situades entre Nova Zelanda i Tonga, estan deshabitades, amb l’excepció del personal de la base permanentment instal·lada a l’illa de Raoul, que té una estació meteorològica i de ràdio.

Notícies relacionades

El març passat, les autoritats neozelandeses van activar l’alerta de tsunami dues vegades després de diversos forts sismes, inclòs un de magnitud 7,3 davant la costa nord-oriental i un altre de magnitud 8,1 a prop de les Kermadec.

Nova Zelanda és troba a la falla entre les plaques tectòniques del Pacífic i Oceania, i registra uns 14.000 terratrèmols cada any, dels quals entre 100 i 150 tenen prou potència per ser percebuts.