Estats Units

Twitter ha suspès més de 70.000 comptes amb contingut sobre QAnon

Molts dels perfils es dedicaven a compartir contingut de la coneguda teoria de la conspiració

Twitter ha suspès més de 70.000 comptes amb contingut sobre QAnon
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La xarxa social Twitter va anunciar que ha suspès més de 70.000 comptes dedicats a compartir informació sobre la teoria de conspiració QAnon, en resposta a l’assalt al Capitoli a Washington i de cara a la inauguració presidencial als Estats Units, el pròxim 20 de gener, segons informa EFE.

«Atesos els esdeveniments violents a Washington, i l’augment del risc de dany, comencem a suspendre permanentment milers de comptes que es dedicaven principalment a compartir contingut de QAnon (teoria defensada per alguns dels que van assaltar el Capitoli)», va assenyalar l’equip de seguretat de Twitter en un comunicat. Segons Twitter, molts dels usuaris «tenien diversos comptes», cosa que va augmentar el nombre d’afectats. «Des de divendres, més de 70.000 comptes han sigut suspesos com a resultat dels nostres esforços, amb molts casos, un sol individu operava nombrosos comptes. Aquests comptes es dedicaven a compartir contingut nociu associat a QAnon a escala i es dedicaven principalment a la propagació d’aquesta teoria de la conspiració en tot el servei», va afegir.

Twitter va remarcar que prendrà «mesures estrictes per fer complir les normes sobre el comportament que té el potencial de provocar danys fora de línia».

Dimecres passat, seguidors del president nord-americà, Donald Trump, van assaltar el Capitoli mentre els legisladors procedien a certificar la victòria electoral del demòcrata Joe Biden.

En una intervenció davant els seus seguidors congregats davant la Casa Blanca, Trump els va instigar que marxessin cap a la seu del legislatiu i va tornar a repetir les acusacions infundades que va ser víctima d’un frau electoral.

En la caòtica i violenta jornada van morir cinc persones, entre les quals, un policia del Capitoli.

Just divendres passat, Twitter va suspendre permanentment el compte de Trump davant «el risc d’una incitació més gran a la violència».

Notícies relacionades

També Facebook i Instagram van bloquejar l’accés del president al seu compte almenys fins que es completi el traspàs de poder el 20 de gener, i Twitch i Snapchat van desactivar el seu perfil indefinidament.

Twitter va eliminar igualment els perfils d’alguns dels aliats de Trump que van promoure la teoria de QAnon, entre els quals, el de l’exassessor de seguretat nacional de Trump Michael Flynn, l’exadvocada del president Sidney Powell i l’administrador de la plataforma 8kun (abans 8chan), Ron Watkins.