Investigació

Rescatats els 25 treballadors d'un 'call center' de Cancún

Els empleats van ser trets per força d'un centre de vendes vacacionals per telèfon ubicat en una zona residencial

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les 25 persones que van ser portades per força del seu lloc de treball i en estranyes circumstàncies van ser rescatades després d’un aparatós desplegament policial al balneari mexicà de Cancún, van informar aquest dimecres les autoritats.

"Ja van ser rescatades en bon estat de salut 25 persones privades de la llibertat. El nostre reconeixement a la Fiscalia de Justícia de l’Estat i a les corporacions que hi van participar. Més tard la Fiscalia en donarà detalls", va dir a Twitter el titular de la Secretaria Estatal de Seguretat Pública, Jesús Alberto Capella

Si bé en un primer moment la Fiscalia estatal parlava de 27 persones privades de la seva llibertat, la xifra final sembla que es va reduir a 25.

Aquestes 25 persones, joves d’entre 18 i 25 anys, van ser ubicades en una casa de l’avinguda Santiago de Compostel·la, a uns carrers del centre de venda per telèfon on van ser segrestats dimarts a la tarda.

En l’operatiu que es va muntar des que es va donar a conèixer el succés van participar la Secretaria de Marina, l’Exèrcit Mexicà, la Policia Federal, autoritats estatals i també elements identificats de la nova Guàrdia Nacional, en la qual seria la seva primera participació activa des que va entrar en operació diumenge passat.

Traslladats en dues camionetes

La Fiscalia de l’estat assenyala que, d’acord amb les primeres investigacions i segons alguns testimonis, un grup de persones desconegudes va irrompre en una casa habilitada com a oficina per fer serveis per a la venda d’espais vacacionals per telèfon, i es van emportar els treballadors en dues camionetes.

Tot just començar la conferència matutina, el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, va ser qüestionat per la premsa sobre el succés.

Notícies relacionades

"Sembla que és un conflicte de dos grups. Encara no es pot parlar d’un segrest en el sentit que siguin bandes criminals, sinó que són dos grups que tenen alguna activitat i estan en disputa", va apuntar el mandatari.

Va agregar que, en cas de tractar-se d’una disputa entre socis o empresaris, aquests "no són mètodes per dirimir diferències". 

Temes:

Segrestos Mèxic