Canvi de política

El Tibet vol més turistes estrangers

El Govern de la regió autònoma facilitarà tràmits a forans per augmentar les seves visites en un 50%

fcasals46500504 tibet190111095818

fcasals46500504 tibet190111095818

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern de la regió autònoma del Tibet facilitarà l’accés a turistes estrangers amb l’objectiu d’augmentar en un 50% les seves visites, segons va informar aquest divendres la televisió estatal xinesa CCTV, mentre que l’entrada de periodistes internacionals i diplomàtics a la zona continua restringida.

Per a això, les autoritats regionals planegen reduir a la meitat el temps d’emissió dels visats per als turistes estrangers, un procés que fins ara solia prolongar-se almenys 15 dies, va explicar el president del Govern regional, Qi Zhala, citat per la cadena.

A més d’un visat xinès, els estrangers necessiten un permís de viatge especial per poder visitar el Tibet, un requisit que les autoritats justifiquen "en les tradicions ètniques úniques del Tibet, el patrimoni cultural, la capacitat de recepció i les necessitats de protecció ecològica".

Visitants xinesos

Tot i que el Tibet era considerat un dels llocs més verges del planeta fins fa poques dècades, 33,68 milions de persones van visitar la regió el 2018 –un 31,5 % més que l’any anterior–, tot i que només 270.000 visitants van ser estrangers, segons dades divulgades per les autoritats.

El pla de fomentar l’arribada de turistes estrangers aquest any es produeix després que el desembre passat el Senat nord-americà aprovés una Llei d’Accés Recíproc al Tibet a la qual la Xina s’oposa perquè exigeix l’accés a la regió per a funcionarisciutadans nord-americans i oenagés.

Tibetans empresonats

D’acord amb el text, que ha de ser aprovat per la Casa Blanca per convertir-se en llei, si els funcionaris xinesos neguen l’entrada dels nord-americans al Tibet, se’ls negarà així mateix la seva entrada als Estats Units.

Notícies relacionades

Organitzacions defensores dels drets humans com ara Human Rights Watch (HRW) han demanat en repetides ocasions a la Xina que permeti l’accés d’experts a àrees tibetanes per documentar presumptes violacions de drets i avaluar la situació en què es troben els tibetans empresonats, als quals –asseguren– se’ls nega el contacte amb familiars i advocats.

Investigadors de l’ONU també han expressat la seva preocupació a les autoritats xineses per l’expulsió massiva de monjos a finals del 2016 i la demolició de vivendes al monestir de Larung Gar a Kandze, a la província occidental de Sichuan. 

Temes:

Viatges Xina