Malaltia devastadora
El brot d'Ebola al Congo supera els 350 morts
Aquest és ja el brot més letal que ha tingut la RDC i el segon més gran del món.

zentauroepp46247499 20181213g181213205548 /
El brot d’Ebola que afecta el nord-est de la República Democràtica del Congo (RDC) acumula fins avui almenys 579 casos i 352 morts, segons l’últim informe de situació difós pel Ministeri de Sanitat del país.
Entre els morts, 304 són casos confirmats científicament mentre que els altres 48 són contagis no comprovables i catalogats com a "probables". En el còmput global de casos, 531 són positius de laboratori i 48 figuren com a probables.
L’informe ministerial està actualitzat amb dades fins al 24 de desembre i assenyala també que 201 persones han aconseguit superar la malaltia. El nombre de vacunats amb tractaments experimentals, per la seva banda, ascendeix a 52.122.
Aquest és ja el brot més letal que ha tingut la RDC brot més letal i el segon més gran del món. Des que es va declarar el seu començament l’1 d’agost passat, la major part dels casos i morts es concentren a la província de Kivu del Nord, però també la veïna Ituri està afectada.
Grups armats i desconfiança
Es tracta d’una zona on operen més d’un centenar de grups armats i on la resistència i la desconfiança de la població local, ja per si mateix traumatitzada per la violència, s’ha convertit en un dels pitjors enemics del brot.
La difusió de farses i mentides fan que els afectats per Ebola no acudeixin a temps als centres de tractament. A més, els atacs violents de grups com els rebels ugandesos s’han accentuat en els últims mesos i han causat desenes de morts i milers de desplaçats, i van arribar, fins i tot, a aturar la campanya de vacunació.
El virus de l’Ebola es transmet a través del contacte directe amb la sang i els fluids corporals contaminats, provoca febre hemorràgica i pot arribar a tenir una taxa de mortalitat del 90% si no és tractat a temps.
Notícies relacionadesEl brot més devastador a escala global va ser declarat el març del 2014, amb casos que es remunten al desembre del 2013 a Guinea Conakry, país del qual es va expandir a Sierra Leone i Libèria.
Gairebé dos anys després, el gener del 2016, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va proclamar el final d’aquesta epidèmia, que va causar 11.300 morts i més de 28.500 contagis, xifres que, segons aquesta agència de l’ONU, podrien ser conservadores.
- Un incendi al Baix Ebre crema 570 hectàrees, el 90% als Ports
- Osona Una ‘moto espia’ dels Mossos capta per la C-25 un conductor sense cinturó, parlant pel mòbil i bevent
- FUTBOL El Reial Madrid demana ajornar el seu partit de lliga contra l’Osasuna al 29 d’octubre
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura
- En ple estiu Barcelona tanca la font ornamental de Glòries convertida de facto en piscina infantil
- A Barcelona Els Mossos abaten un home que va matar el seu germà d'un tret i es va atrinxerar a Calldetenes
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Homenatge a represaliats pel franquisme
- L’empresa mèdica que portarà IA catalana a un concurs de l’ONU
- La meitat dels espanyols augmentarien la despesa en defensa