HOSPITALITZADA EN ESTAT CRÍTIC

Indignació a l'Índia per la violació d'una nena de 8 mesos

Un cosí de la nena, de 27 anys, ha sigut detingut com a presumpte autor de l'agressió i podria ser condemnat a cadena perpètua

mbenach41743722 files  this file photo taken on january 17  2018 shows india180130184832

mbenach41743722 files this file photo taken on january 17 2018 shows india180130184832 / SAJJAD HUSSAIN

1
Es llegeix en minuts

Una nena de 8 mesos va ser ingressada urgentment en un hospital de Nova Delhi, a l'Índia, després de ser violada a casa seva presumptament per un familiar. Segons ha informat la premsa índia, un cosí de la nena, de 27 anys, va ser detingut com a presumpte autor dels fets i es podria enfrontar a una pena de cadena perpètua.

La terrible agressió va tenir lloc diumenge passat a la capital índia, coneguda pels seus alts índexs de violència sexual contra les dones. En aquesta ciutat, una mitjana de tres nenes són violades cada dia, una plaga social que s'estén per tot el país, on el 2015 es van registrar 11.000 casos de violació infantil.

A Nova Delhi va ser també on el 2012 una estudiant de 23 anys va morir per les ferides sofertes durant una salvatge violació en grup en un autobús mentre tornava a casa seva. Aquesta agressió va provocar una onada d'indignació i protestes a tot el país i va obligar el Govern a endurir la legislació contra els delictes sexuals, encara que això no ha servit per reduir els atacs contra les dones.

Notícies relacionades

En el cas de la nena de 8 mesos, els seus pares la van trobar sagnant al llit al tornar de la feina. La nena va haver de ser operada durant tres hores de les ferides internes que li van ocasionar, i està en estat crític.

La comissionada de l'Índia per a les Dones, Swati Maliwal, que va visitar la nena a l'hospital, s'ha declarat horroritzada per la "brutal violació". Maliwal ha explicat que la família de la nena és molt pobra i s'ha compromès a ajudar-la econòmicament.