Broma cíclica

Mariah Carey ja s’ha descongelat: ¡adeu, Halloween; hola, Nadal!

Mariah Carey ja s’ha descongelat: ¡adeu, Halloween; hola, Nadal!

X

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Encara ens estem traient el maquillatge i la disfressa de la nit de Halloween quan ens assalta Mariah Carey amb el seu vídeo anunciant que ja tenim a sobre un nou Nadal.

A través d’aquest curt publicat a les seves xarxes socials, la cantant ha aprofitat per, com cada any, tornar a fer sonar la seva cançó ‘All I wan’t for Christmas is you’, lletra que es va estrenar el 1994. Des de la seva publicació en aquesta data, com a part de l’elapé ‘Merry Christmas’, s’ha col·locat com la nadala pop per antonomàsia.

Al vídeo d’aquest any Mariah Carey apareix atrapada en una enorme galleda de gel, que trenquen a trossos icònics personatges de pel·lícules de terror com ‘Scream’, alhora que un home amb el cap d’una carbassa ajuda que el bloc es fongui amb un escalfadora.

Finalment, Carey sorgeix d’entre el gel, que trenca amb un crit superagut, el qual marca el tret de sortida per celebrar (a data d’1 de novembre) el Nadal, acompanyada per la seva emblemàtica cançó, ballarins, neu fictícia i capses de regal de diferents mides.

A l’acabar el curt apareix la frase ‘It’s time’ (És temps), en relació amb el fet que per a la cantant ja va arribar el temps de tornar a fer sonar aquesta cançó i de celebrar l’arribada de desembre.

El germen de l’himne

El 1994, Carey tenia 24 anys i el seu marit llavors, Tommy Mottola, el president de Columbia Records i actual marit de la cantant mexicana Thalia, la va convèncer per gravar un disc nadalenc. A ella, que estava disfrutant de l’èxit del seu fins aleshores àlbum d’estudi més venut, ‘Music box’ –el de cançons com ‘Hero’ o ‘Without you’–, no li va semblar bona idea embarcar-se en una cosa –fins llavors– pròpia d’estrelles a punt de la jubilació (la cantant Cher acaba de publicar el seu primer disc de cançons nadalenques a mitjans d’aquest octubre).

Finalment, Carey hi va accedir moguda per un desig, treure’s una espineta que tenia clavada des de la infància

Família disfuncional

Les circumstàncies familiars de la cantant de petita no van ser les millors: el seu germà i ella van créixer sense una figura paterna, ja que el seu pare es va divorciar de la seva mare quan eren molt nens. Malgrat tot, «estava impaciebnt que arribés [el Nadal], però sempre vaig tenir una família increïblement disfuncional que l’arruïnava cada any. No la meva mare, ella sempre intentava que tot sortís bé», va recordar el 2019 al documental d’Amazon ‘Mariah Carey is Christmas’, que celebrava els 25 anys de la cançó.

«No teníem gaires diners i ella ens embolicava fruita o el que es podia permetre. I jo sempre pensava: ‘Quan sigui gran no deixaré que això passi, faré que el Nadal sigui perfecte cada any’», va relatar a la mateixa cinta. «Tinc una gran connexió emocional amb el Nadal, mai ha sigut pels regals, sinó pel sentiment optimista que es dona en aquestes dates. Vaig sentir la necessitat d’expressar-me i fer una cançó que em fes sentir feliç», explicava al mateix treball audiovisual.

Eufòria i alegria sense fi

Notícies relacionades

Aquest sentiment d’eufòria i alegria és la clau d’una cançó, que, lluny de la melancolia d’altres nadales clàssiques, ens ancora en l’esperit de la il·lusió infantil del Nadal passat i als bons sentiments dels futurs. «Tot el que vull per Nadal ets tu», un lema irrebatible que qualsevol podria remarcar.

La balada, entre pop, gospel, R&B i rock, que es va escriure d’urgència, en un piano sempre li va semblar a un dels seus creadors [Afanasieff] «tan bàsica que sonava com un exercici d’escales per escalfar la veu».