31 d’octubre

Aniversari d’Elionor: llista de convidats i retrobaments ‘incòmodes’ de la festa a El Pardo

Aniversari d’Elionor: llista de convidats i retrobaments ‘incòmodes’ de la festa a El Pardo

JAVIER CEBOLLADA

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La princesa Elionor compleix 18 anys el 31 d’octubre, i el guió d’aquell dia tan assenyalat per a l’hereva al tron d’Espanya ja està escrit, al mil·límetre. Després d’unes setmanes plenes d’actes assenyalats (jurament de bandera, besamans del Dia de la Hispanitat i els Premis Princesa d’Astúries), la primogènita dels reis Felip i Letizia tancarà el mes arribant a la majoria d’edat, en una jornada que es dividirà en dos actes: l’esfera pública i la privada.

Elionor jurarà la Constitució davant les Corts, en una sessió solemne del Congrés i el Senat. Després la litúrgia seguirà al Palau Reial, on el Govern li imposarà el Collar de l’Ordre de Carles III, i la princesa d’Astúries pronunciarà, previsiblement, un breu discurs.

Els actes institucionals cediran pas a la «celebració familiar i de caràcter privat que inclourà la família reial, la família de SM el Rei i la família de SM la Reina», segons ha informat la casa reial, que també ha explicat que la reunió serà al palau d’El Pardo.

Els Borbó, al complet

A més dels reis, s’espera que també hi assisteixi la infanta Sofia, ja que el 31 d’octubre coincideix amb el període de vacances del UWC Atlantic College, l’internat de Gal·les on cursa els seus estudis.

De fet, hi serà tota la família Borbó al complet. Tal com ha avançat la cronista i escriptora Pilar Eyre, Joan Carles també ha rebut una invitació. Elionor no ha coincidit amb el seu avi en els últims tres anys, des que l’emèrit va marxar a Abu Dhabi a l’investigar la fiscalia l’origen de la seva fortuna. Malgrat estar apartat de la família reial, sembla que compten amb ell per a aquesta jornada històrica.

Ties i cosins

Aquesta tornada ha propiciat, segons Eyre, que a la festa també acudeixin les ties d’Elionor, Elena i Cristina, i també els seus fills: Felip, Victòria Federica, d’una banda, i Joan, Pau, Miquel i Irene, de l’altra.

Notícies relacionades

En total, es calcula que assistiran mig centenar de convidats al palau que va ser la residència oficial del dictador Franco. Comptant, per descomptat, la reina emèrita Sofia i els pares de Letizia: Paloma Rocasolano i Jesús Ortiz, que sempre han estat en les celebracions importants de la princesa (bateig, comunió, confirmació...).

Per part de la Reina, s’espera l’assistència de la seva germana petita Telma, així com de les seves dues filles, la seva altra neboda, Carla Vigo, i també les actuals parelles dels pares divorciats de Letizia.