5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que el cap de setmana passat va tornar a arrencar la guerra entre Israel i Gaza, que ja s’estén pel Pròxim Orient, una llarga llista de les estrelles més importants de Hollywood i dels artistes més influents de la música han mostrat el seu suport a Israel. Poques, gairebé cap, s’han atrevit a donar suport a Palestina, almenys públicament.

Durant tot el cap de setmana s’han succeït els homenatges a les xarxes socials, sobretot a Instagram, que s’ha convertit en la plataforma favorita de les ‘celebs’ per opinar de la crisi internacional. Han denunciat amb vehemència el violent atac terrorista de Hamàs contra Israel, el balanç de morts del qual supera ja el miler. L’atac, que es va produir dissabte a la matinada en sàbat i va coincidir amb la festivitat jueva de Simhat Torà, s’ha batejat com l’«11 de setembre d’Israel», perquè ha sigut el dia més mortífer en 50 anys.

Alguns dels famosos que han expressat la seva solidaritat amb Israel inclouen Gal Gadot, Madonna, U2, Mark Hamill, Amy Schumer, Natalie Portman, les Kardashian, Jamie Lee Curtis, Debra Messing, Sarah Silverman i Ashley Tisdale, entre d’altres.

Tot i que n’hi ha que simplement publiquen breus missatges del tipus «Estem amb Israel», com és el cas de l’actor que interpreta Luke Skywalker a la saga d’‘Star Wars’, altres van una mica més enllà i miren de donar una visió més matisada, explicant que és raonable estar en desacord amb el tracte d’Israel als palestins i també repudiar la violència desfermada contra els ciutadans israelians.

Suports a Palestina

En els últims temps aquesta doble consideració de les dues parts del conflicte està arrelant als carrers dels EUA, assenyala el portal ‘TMZ’, i fins i tot es veuen onejar banderes amb la inscripció «Palestina lliure». Però a Hollywood gairebé no ha calat encara.

Aquest és un sentiment que ha sigut àmpliament adoptat per la gent en els últims temps i hem estat veient que es reflecteix als carrers de tots els EUA amb molts nord-americans onejant banderes palestines i cridant «Palestina lliure». Tot i això, respecte a Hollywood, no són gaires, per no dir molt pocs, els que adopten una postura tan ferma al respecte.

✅ MIA KHALIFA: L’exactriu de cine porno i estrella d’OnlyFans ha expressat el seu suport al poble palestí: «Soc al costat de totes les persones que lluiten contra l’opressió, ara i sempre. Soc del Líban, estàs boig si esperes que estigui del costat del colonialisme!».

Suports a Israel

✅ GAL GADOT: En el costat oposat, una de les actrius que amb més vehemència ha denunciat l’atac de Hamàs ha sigut l’estrella de Wonder Woman, que és israeliana: «Jo recolzo Israel i vostè també hauria de fer-ho» o «¡El món no pot quedar-se impassible quan es produeixen aquests horribles actes de terror!», ha publicat.

✅ U2: Diumenge a la nit, la banda irlandesa va canviar la lletra durant la seva actuació a Las Vegas per honrar els assassinats a Israel. «A la llum del que ha passat a Israel i Gaza, una cançó sobre la no-violència sembla una mica ridícula, fins i tot irrisòria, però les nostres oracions sempre han sigut per la pau i la no-violència», va publicar la banda.

✅ BRUNO MARS: L’artista de Honolulu de ‘Just The Way You Are’ va cancel·lar dissabte passat el seu espectacle a Tel Aviv. Encara no ha fet cap declaració sobre l’atac de Hamàs a Israel.

✅ NATALIE PORTMAN: L’oscaritzada actriu d’‘El cigne negre’, que també és d’origen jueu, ha escrit: «El meu cor està destrossat pel poble d’Israel. Nens, dones i avis han sigut assassinats i segrestats a les seves pròpies llars. Estic horroritzada per aquests actes bàrbars i el meu cor batega amb amor i oració per les famílies de tots els afectats».

✅ MADONNA: A les portes de començar amb la seva gira ‘The Celebration Tour’, dissabte vinent a Londres, la reina del pop ha compartit un vídeo en el seu perfil d’Instagram que mostra imatges de coets i cossos massacrats als carrers d’Israel. La seva declaració diu el següent: «Veure totes aquestes famílies i especialment els nens sent agredits i assassinats als carrers és esquinçador. ¿T’imagines si això et passés a tu? (...) El meu cor està amb Israel. Amb les famílies i les llars que han sigut destruïdes. Amb els nens que estan perduts. Amb les víctimes innocents que han sigut assassinades. Amb tots els que estan patint o patiran per aquest conflicte. Reso per tots. Soc conscient que això és obra de Hamàs i que hi ha moltes persones innocents a Palestina que no recolzen aquesta organització terrorista. Aquest tràgic atac només causarà més patiment a tots».

✅ FAMILA JENNER-KARDASHIAN: Kris Jenner, Khloé Kardashian i Kourtney Kardashian han publicat un comunicat a les seves històries d’Instagram condemnant els atacs a Israel. «Hamàs és una organització terrorista que ataca civils per terra, aire i mar. Les imatges d’israelians segrestats són impactants i devastadores», diu el comunicat.

Notícies relacionades

✅ JAMIE LEE CURTIS: Tot i que les seves intencions eren denunciar l’atac de Hamàs, la reina del crit i de cada Halloween es va fer un embolic a l’hora de fer la seva publicació a Twitter. Una d’elles era una foto de ‘The New York Times’ en la qual apareixien diversos nens mirant a terra amb por. La intèrpret la va acompanyar de la frase «El terror del cel» i una bandera d’Israel. En realitat els nens de la imatge són palestins de Gaza i no israelians, motiu pel qual li ha caigut una pluja de retrets.

✅ AMY SCHUMER: La comedianta ha remarcat: «El poble jueu sembla ser l’únic grup a què se li nega el dret a l’autodefensa. Això no està relacionat amb l’ocupació. Hamàs no busca el final de l’ocupació, el seu objectiu és destruir Israel. Reben finançament de l’Iran, que intenta desmantellar l’acord de pau».