Brillantors metàl·liques: l’‘uniforme’ discotequer i galàctic assalta els carrers aquesta tardor (claus per lluir-lo)

EFE / CLAUDIO ONORATI / ZARA / INSTAGRAM / MANGO / PULL&BEAR

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que moltes estrelles van declinar anar al Festival de Venècia, per la vaga d’actors i guionistes de Hollywood, una de les que la setmana passada no va voler perdre’s la cita va ser Jessica Chastain, que va anar-hi a presentar ‘Memory’, del director mexicà Michel Franco. La pèl-roja de Sacramento, de 46 anys, va tornar amb les mans buides –a diferència del seu company Peter Sarsgaard, que es va alçar amb la Copa Volpi al millor actor–, però va ser sens dubte una de les dones més aplaudides de l’alfombra vermella de la 80a Mostra.

Va triar un vestit metal·litzat de la firma italiana Gucci, que portava enganxats milers de lluentons daurats i platejats. Un ‘look’ molt encertat, ja que no només li anava com un guant, sinó que es va convertir en la millor campanya de publicitat de la que serà la tendència de moda que arrasarà aquest tardor/hivern 2023-2024.

No; oblidin els colors terra, els marrons i els beix típics de la temporada de tardor. Quan caigui la fulla serà l’hora d’apostar pels metàl·lics. L’‘uniforme’ discotequer, en honor a la bola que corona la pista de ball, arriba aquest any disposat a arrasar en els ‘looks’ de carrer i els de la tornada a l’oficina.

Jessica Chastain, amb el disseny amb milers de lluentons metàl·lics de Gucci, al Festival de Venècia.

REUTERS / GUGLIELMO MANGIAPANE

Dels accessoris als ‘total looks’

Lluny de tornar als aparadors així que s’acosten les dates nadalenques, aquest any els metal·litzats, especialment els de color plata, seran el to guanyador més enllà dels accessoris, ja que conqueriran, fins i tot, els ‘total looks’.

Més enllà de les peces de nit i de festa, els argentats s’han erigit en una constant a totes les capitals de la moda. Firmes com Chloé els han fet protagonistes amb teixits tipus xarxa; Paco Rabanne, casa pionera en apostar per aquest color –i pel mateix material–, en proposa ‘total looks’; mentre que Alaïa ho combina amb faldilles en daurat i platejat amb part superior drapada.

Custo Barcelona també acaba de presentar a la Setmana de la Moda de Nova York la seva nova col·lecció ‘Objecte de desig’, en la qual, una vegada més, inclou molts esclats platejats.

Un dels vestits metàl·lics de la col·lecció ‘Objecte de desig’ que Custo Barcelona ha presentat a la Setmana de la Moda de Nova York, el 10 de setembre.

Mimetisme

Un dels avantatges dels colors metal·litzats és la seva gran capacitat per a mimetitzar-se amb els seus tons corresponents en l’espectre no metal·litzat i els tons neutres.

I no només les grans cases de luxe aposten per aquesta tendència; les marques ‘low cost’ també se n’han fet ressò amb tota mena de peces que ja brillen als renovats aparadors després de les rebaixes de l’estiu.

Però si n’hi ha una que destaca per sobre de la resta són els pantalons llargs amb esclats platejats, que aquesta tardor seran un ‘must’ al nivell dels clàssics texans.

Tampoc falten vestits, faldilles, ‘blazers’ o ‘tops’ metal·litzats (en cuir, lúrex o fins i tot a base de discos, al més pur estil Rabanne). Ni, per descomptat, sabates i bolsos, fàcils de combinar amb ‘total looks’ en negre, per exemple.

Combinar amb encert

¿Es pot presumir de brillantors galàctiques per anar a l’oficina? Sí, es pot, i no és ni complicat ni rebuscat. A més, resulten ‘looks’ superestilosos dins i fora de l’entorn laboral.

1️⃣ Imagina el color equivalent:

Hi ha una regla bàsica per combinar les peces platejades amb el nostre fondo d’armari. Es tracta d’imaginar el color sòlid que representa aquesta peça metal·litzada. Si és de color plata, la seva translació serà el gris. D’aquesta manera serà més fàcil pensar en conjunts amb aquest color.

2️⃣ Focalitza una part de la silueta:

S’ha de recordar que com que es tracta d’una peça molt cridanera estarem posant el focus a la part del cos que aquesta cobreixi. Si no és la nostra intenció destacar les cames, per exemple, millor deixar de banda pantalons i faldilles.

3️⃣ Total look:

Combina la part de dalt i la inferior, i fins i tot amb complements com bolso i sandàlies. ¡Qui va dir por! Però si no es vol arriscar tant, es pot deixar tot l’‘outfit’ en clau monocolor, de tal manera que la peça brillant, tot i que comparteixi el mateix to, sigui la que destaqui.

4️⃣ Mix amb peces mat:

Per rebaixar una mica la intensitat dels esclats, convé barrejar l’’outfit’ amb textures mat. Per exemple, uns ‘jeans’ o una samarreta bàsica blanca.

5️⃣ Platejat davant el daurat:

El primer és molt més discret, i, a més, és el to viral de la temporada. L’elecció també és vàlida per a altres tons neutres en el seu acabat metàl·lic o en textura de lúrex, com el marró-coure, beix-sorra metal·litzat, cru metal·litzat...

Notícies relacionades

6️⃣ Petita dosi:

Per seguir la tendència a petita escala es pot apostar per complements i calçat. Amb aquest petit gest es pot elevar el ‘look’ a un altre nivell sense arriscar massa: ballarines, ‘sneakers’ o un petit bolso platejat.