6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’últim capítol d’aquesta sèrie canicular sobre els casaments més singulars del món ‘celebrity’ està dedicat als casaments de cine, aquells protagonitzats per actors que ho van donar tot per fer que el seu enllaç fos una versió moderna, impressionant i espectacular d’un veritable conte de fades. A més de les clàssiques festes muntades a cop de talonari per triomfar amb una posada en escena d’allò més original, n’hi ha que van durar diversos dies i que van posar tota una ciutat, com per exemple Venècia, als seus peus. Aquest és el cas dels cinc casaments de pel·lícula següents.

Grace Kelly i Rainier de Mònaco.

El Museu d’Art de Filadèlfia atresora el vestit de casament de Grace Kelly que li va fer la dissenyadora Helen Rose (encarregada del vestuari de més de 200 pel·lícules i guanyadora de dos Oscars) per al seu casament amb el príncep Rainier III de Mònaco. Se’l coneix com un dels més elegants i recordats dissenys nupcials de tots els temps, i no, al final no va ser la inspiració del vestit de Tamara Falcó, que per al ‘casament de l’any’ va elegir un disseny de princesa medieval de Carolina Herrera.

Però aquell 18 d’abril de 1956, l’estrella de Hollywood, i una de les rosses fascinants que van obsessionar Alfred Hitchcock, ho va deixar tot per protagonitzar el conte de fades més gran del segle XX, casant-se amb el príncep regnant d’un petit país europeu. 600 convidats van ser testimonis a la catedral, 1.500 van acudir a la recepció que van donar els noucasats i 30 milions d’espectadors de televisió van quedar atònits davant una núvia reial que va brillar sense lluir més joies que unes perles per arracades. El seu vestit ha obsessionat durant dècades moltíssimes núvies famoses, però sens dubte la seva millor rèplica va ser el que va lluir Kate Middleton en el seu casament amb el príncep Guillem, una altra obra mestra dissenyada per Sarah Burton per a Alexander McQueen.

Retrat de casament de Grace Kelly i Rainier III de Mònaco, el 18 d’abril de 1956.

Elizabeth Taylor i Richard Burton

Junt amb el seu amor per les joies, Elizabeth Taylor (Londres, 1932-Los Angeles, 2011) adorava casar-se. Ho va fer vuit vegades, però el seu veritable amor va ser el seu cinquè i sisè marit: el gal·lès shakespearià Richard Burton. Tots dos portaven l’aliança d’un altre quan van començar el seu idil·li en el set de ‘Cleopatra’. Es van tornar inseparables i després de divorciar-se de les seves parelles, es van casar, el 15 de març del 1964, al Ritz-Carlton de Mont-real. La premsa el va anomenar ‘el matrimoni del segle’: la seva passió es veia en les revistes del cor i en el cine, ja que van rodar junts 11 pel·lícules. Es van mantenir units durant 10 anys, un període durant el qual Liz va guanyar pes perquè no li oferissin papers i poder dedicar-se a la seva vida privada en detriment de la seva carrera. La seva passió desenfrenada era tan forta com les seves baralles regades d’alcohol.

Es van divorciar el 1974 i, tot i que es van tornar a casar un any més tard en una cerimònia a Botswana, finalment van trencar nou mesos més tard. «No pots entrexocar una vegada rere l’altra dos cartutxos de dinamita i no esperar que no explotin», va explicar l’actriu dels ulls violeta.

Salma Hayek i François-Henri Pinault 

Salma Hayek i François-Henri Pinault es van conèixer el 26 abril del 2006, en una exposició en el Palazzo Grassi de Venècia, propietat de l’empresari francès, un dels homes més rics del món, i amo, d’entre altres marques de luxe, de Gucci, Balenciaga i Yves Saint Laurent. Un any després van anunciar compromís i embaràs, i de nou un altre 26 d’abril, però del 2009, es van casar en una cerimònia religiosa al mateix palau al costat del Gran Canal venecià.

La nit abans la parella va oferir un ball de màscares per als seus 200 famosos convidats, arribats de tot el món amb totes les despeses pagades. En aquella glamurosa cerimònia hi havia Penélope Cruz, Javier Bardem, Philippe Starck, Ashley Judd, Prince (qui li va compondre la cançó ‘Valentina’, dedicada a la filla de la parella, llavors d’any i mig), Luis Miguel, Jacques Chirac –íntim amic del sogre de Hayek–, Charlize Theron, Bono, Emir Kusturica, Stella McCartney, Woody Harrelson... Cada assistent havia d’acudir a l’enllaç amb una màscara daurada i negra per evitar que la premsa els conegués.

George Clooney i Amal Alamuddin

El galant de Hollywood (i de ‘Nespresso. What else?’) George Clooney va deixar la seva solteria un 27 de setembre del 2014, al casar-se amb l’advocada especialista en Drets Humans Amal Alamuddin, en un casament de quatre dies en un ‘resort’ de luxe a Venècia, a què va acudir mig Hollywood. S’havien conegut a Itàlia i van voler que el mateix país acollís el seu enllaç (a més, Clooney posseeix una casa al llac de Como). Brad Pitt, Angelina Jolie, Cate Blanchett, Anna Wintour, Bono, Matt Damon, Bill Murray, Cindy Crawford, Emily Blunt, entre molts altres convidats famosos, es van deixar veure als taxis aquàtics que els transportaven d’un costat a l’altre de la ciutat. La núvia va confiar en Oscar de la Renta per al seu vestit, i el nuvi, en Giorgio Armani. Tot i que va ser un esdeveniment privat, després es va saber que Lana del Rei va cantar ‘When I Fall in Love’, de Nat King Cole, i que el menú va consistir en un sopar de cinc plats que incloïa ‘risotto’ de llimona amb llagosta.

George Clooney i Amal Alamuddin, a la seva arribada al palau Ca Farsetti de Venècia, on van celebrar el seu casament civil, el 29 de setembre del 2019.

AFP / PIERRE TEYSSOT

Priyanka Chopra i Nick Jonas

«El nostre casament va ser una unió de religions». L’actriu hindú més famosa del món –i exmiss Món l’any 2000–, llavors de 36 anys, i el cantant de Jonas Brothers, una dècada menor, van segellar el seu amor amb dues cerimònies, una hinduista i una altra cristiana. Els festejos de Priyanka Chopra i Nick Jonas van durar cinc dies i van reunir més de 225 convidats, com ara el primer ministre indi, Narendra Modi, i els famosos germans del nuvi i les seves parelles. El casament es va celebrar l’1 de desembre del 2018 al palau d’Umaid Bhawan, a Jodhpur, a l’Índia. El vestit de la cerimònia occidental va ser un espectacular disseny blanc brodat a mà de Ralph Lauren amb lluentons i vidres de Swarovski, i un vel de 22 metres de llarg. L’endemà es van casar pel ritu hindú. La núvia, amb un conjunt vermell de top, faldilla i vel del dissenyador Sabyasachi Mukherjeecuya, i un collar de diamants, i el nuvi també va vestir les típiques robes hindús, amb el tradicional Dhoti color daurat, sabates i turbant a joc.