5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’estiu és l’època per excel·lència dels casaments i, també, la dels comiats de solters. Tenint en compte que el setembre és el mes de l’any que més enllaços concentra –un total de 27.576 el 2017, segons dades de l’INE–, els mesos que precedeixen aquesta data també són els preferits pels amics dels nuvis per organitzar-los un inoblidable comiat de solter(a). Aquest vell costum no ha decaigut avui dia, tot i que sí que ha canviat el tipus de plans elegits per a aquesta ocasió especial.

En els 80, 90 i també en els inicis del 2000, moltes comèdies van reflectir en clau d’humor el que s’estilava llavors en un comiat de solters: sortir de sopar, seguir la festa en una disco, molt alcohol i rematar la nit amb un espectacle de striptease. A grosso modo aquest era el guió de títols que van constituir un gènere en si mateix, com ‘Comiat de solter’ (1984), amb un joveníssim Tom Hanks, i després la saga de tres parts de ‘Ressaca a Las Vegas’ (2009), amb Bradley Cooper i els seus bojos col·legues.

Instagram com a inspiració

Però aquells ‘blockbuster’ ja no són una inspiració per als nous contraents, que busquen idees de decoració, bellesa, moda i, també, de comiats de solters a Instagram. Com en la majoria d’aspectes del dia a dia, les noves generacions busquen sorprendre i anar més enllà del que s’ha vist fins ara. Per això la xarxa de fotos i els ‘influencers’ s’han convertit en una guia per sorprendre i deixar amb la boca oberta no només la núvia o el nuvi, sinó tots els seus seguidors.

Ara es prefereixen plans més originals que un striptease, però es continua apostant pels plans per separat per a cadascun dels membres de la parella. La idea de fer una festa conjunta no acaba de quallar a Espanya, segons reflecteixen les dades de Bodas.net.

D’esquerra a dreta, Zach Galifianakis, el nadó Tyler, Bradley Cooper, i Ed Helms, en un fotograma del film ‘Ressaca a Las Vegas’.

REUTERS / WARNER

«A Espanya, el 82% dels comiats de solters els fan per separat cada membre de la parella. La idea d’una organització conjunta no ha acabat de quallar»

Segons el ‘Libro imprescindible de las bodas’, que edita l’esmentat portal nupcial juntament amb el professor d’ESADE Carles Torrecilla, el 85% de les parelles espanyoles que passen per l’altar tenen comiat de soltera i solter. I el 82% el continua fent per separat.

Tot i que celebrar-lo a la mateixa localitat on resideixen o voltants continua sent l’opció més escollida (43%), tant les parelles com els amics es decanten cada vegada més per celebrar el final de la solteria fent un viatge (42%), ja sigui a un destí nacional o internacional.

Passar vergonya no es porta

I és que la tradició de disfressar la parella, fer-li passar vergonya i acabar en un local amb ‘strippers’ cada vegada agrada menys. Així ho confirma una enquesta feta en la comunitat de Bodas.net. L’aclaparadora majoria, el 94% de les parelles, prefereix un comiat sense ‘stripper’. Això no significa que no esperin o vulguin viure emocions i passar-s’ho bé un dia com aquest. I és que només el 23% de les parelles prefereixen un comiat de solter tranquil, davant el 21% que el prefereix totalment mogut, i el 56%, que es decanta per un mix entre les dues opcions.

«El 94% de les parelles espanyoles prefereixen un comiat sense ‘stripper’»

Fins a tres comiats diferents

Tot i que algunes destinacions s’han mostrat en contra dels comiats de solter tradicionals, estan sorgint noves tendències en aquest àmbit. Segons Weekendesk, portal líder en escapades de cap de setmana, un canvi significatiu és que els nuvis solen celebrar fins a tres comiats o viatges amb grups d’amics diferents. Cada vegada més persones opten per escapades a hotels de luxe, on poden disfrutar de serveis exclusius i activitats personalitzades. Així mateix, les escapades amb barco també s’han tornat molt populars.

Elles i ells

Segons les dades recopilades per Google Trends, les comunitats autònomes que més recerques fan amb els termes «comiat de soltera» són: Castella-la Manxa, Extremadura, Múrcia, Cantàbria i Andalusia. I les experiències que més triomfen són karaoke, jocs inflables i viatge en catamarà. Per la seva banda, els que més busquen plans de «comiat de solter» provenen d’Extremadura, Castella-la Manxa, la Rioja, Múrcia i Castella i Lleó. I les activitats preferides són pònting o descens en rius. D’altres també busquen grans dosis d’adrenalina: volar en un túnel de vent, practicar parapent, pilotar un cotxe de curses, jugar a ‘paintball’, volar en avioneta o fer una ruta de muntanya en quads.

Les celebritats digitals, els ‘influencers’, també són una font inspiració per a aquells que desitgen afegir un toc especial i original al seu comiat. Entre els últims exemples hi ha els casos de Paddy, Íñigo Onieva i Marta Lozano. Vegem els seus comiats:

A Las Vegas i com un boig:

A Las Vegas i com un boig:Patricia Noarbe, més coneguda com a Paddy, és una de les ‘influencers’ més reconegudes de l’àmbit del fitnes i la nutrició. El 30 de juny va donar el «sí, ho vull» al seu ja marit, el futbolista de l’Atlètic de Madrid Marcos Llorente, en un dels pobles amb més encant de Mallorca, Pollença. Però unes setmanes abans, les amigues de la ‘influencer’ li van preparar un comiat de soltera amb magnificència. ¿El destí? Las Vegas. Màscares amb la cara del nuvi, samarretes amb missatges com ‘She said yes, we said Las Vegas’, un ‘look’ divertit per a cada dia (xandall, gimnasta anys 80, biquinis, banyadors...) i el complement imprescindible dels comiats del 2023: els gorros cowboy.

Cultura i gastronomia:

Notícies relacionades

Cultura i gastronomia:Íñigo Onieva va celebrar tres comiats abans del gran casament de l’any amb Tamara Falcó, junt amb els seus amics. Però lluny del que pogués semblar, l’empresari es va decantar per plans tranquils i enfocats a conèixer ciutats i a menjar bé. Budapest, Menorca, Venècia i Croàcia van ser les destinacions. Ni disfresses, ni stripteases; al contrari que la marquesa, que sí que va tenir un ‘stripper’ a la seva festa.

‘Beauty party’:

‘Beauty party’:¿Res millor que disfrutar d’una jornada de relax, cures i mims? Les amigues de l’instagramera de moda Marta Lozano la van portar fins a Lanzarote per disfrutar, a més dels encants de l’illa, d’una festa de bellesa personalitzada.