Abanderada del ‘body positive’

Qui és Lizzo, la cantant denunciada per tres exballarines per assetjament sexual, vexacions i grassofòbia

Qui és Lizzo, la cantant denunciada per tres exballarines per assetjament sexual, vexacions i grassofòbia

AFP / OLI SCARFF

4
Es llegeix en minuts

L’estrella del pop i del rap nord-americà Melissa Viviane Jefferson, més coneguda com a Lizzo, és una de les artistes musicals del moment. Temes com ‘About damn time’ o ‘Juice’ s’han convertit en èxits que superen les 100 milions de visites a YouTube. No obstant, si per alguna cosa ha destacat l’estrella del panorama musical actual és per ser una abanderada del moviment ‘body positive’, la inclusió i ser considerada com una activista per les seves actuacions en defensa del seu cos, així com de les dones ‘curvy’.

No obstant, aquest dimecres, tres ballarines que van treballar per a Lizzo, Arianna Davis, Crystal Williams i Noelle Rodríguez, han denunciat davant el Tribunal Superior del Comtat de Los Angeles a la cantant, així com a diversos responsables del seu equip, per assetjament sexual i vexacions en un «ambient laboral hostil» entre el 2021 i el 2023.

Comunicat de la cantant

Poc després, l’artista ha assegurat en un comunicat que les tres ballarines que la van denunciar havien sigut prèviament represes per la seva conducta «inapropiada i poc professional».

«Aquests últims dies han sigut molt difícils i aclaparadorament frustrants. La meva ètica de treball, moral i respectabilitat han sigut qüestionades. M’han criticat. En general, trio no respondre a acusacions falses, però són tan increïbles com sonen i massa escandaloses perquè no les abordi», ha escrit a Instagram, defensant-se.

«Aquestes històries sensacionalistes provenen d’exempleades que ja van admetre públicament que les havien avisat que el seu comportament a la gira va ser inapropiat i poc professional. Em prenc la meva música i les meves actuacions seriosament perquè al final només vull treure el millor art, que em representi a mi i als meus fans. De vegades he de prendre decisions difícils, però mai ha sigut la meva intenció que ningú se sentís incòmode o que no sigui valorat com una part important de l’equip», ha conclòs.

Admiració per Jay Z

La cantant nord-americana va néixer a Detroit, el 27 d’abril del 1988. Va créixer cantant gospel en una església, com la seva admirada Aretha Franklin. Als 10 anys es va mudar amb els seus pares a Houston, on va començar a néixer la seva passió pel rap.

El nom artístic de Lizzo va sorgir durant la seva etapa a l’institut, per la cançó ‘Izzo (H.O.V.A.)’ del raper Jay Z.

Es va matricular a la Universitat de Houston per estudiar la carrera de Música Clàssica, però, va haver d’abandonar la facultat per problemes de diners. 

Va viure al seu cotxe

Durant una entrevista per a la CBS, la cantant va arribar a afirmar que als 21 anys, després de la mort del seu pare i al veure’s obligada a deixar la universitat, va viure al seu cotxe, un Subaru del 99, durant sis mesos mentre intentava entrar en la indústria musical.

Debut

Lizzo va continuar lluitant pel seu somni de ser cantant. El 2011, es va mudar a Mineapolis, i va començar a tocar en diferents grups de música soul. Va ser allà quan un segell discogràfic independent es va fixar en ella i la va fitxar. L’any 2013, va llançar el seu debut: ‘Lizzobangers’.

Recorregut

Rere el seu primer àlbum d’estudi, els seguirien ‘Big Grrrl Small World’ (2015), ‘Cuz I Love You’ (2018) i ‘Special’ (2022). El 2019, Lizzo va publicar el senzill ‘Juice’, que va entrar a formar part de la gran llista d’èxits musicals ‘Billboard Hot 100’.

La cantant de pop ha guanyat tres premis Grammy a l’any 2020 i un el 2023. A més, ha sigut nominada tres vegades als American Music Awards i quatre als MTV Video Music Awards, i és una figura molt present a les alfombres vermelles.

Una cineasta recolza les denúncies

Després de l’èxit aconseguit, el 2022 es va arribar a produir un documental d’HBO Max sobre la cantant pop anomenat ‘Love, Lizzo.’ En un inici, els productors van oferir a la directora de cine Sophia Nahli Allison realitzar la pel·lícula i ella va acceptar, però va acabar abandonant el projecte a pocs dies d’iniciar el rodatge.

Notícies relacionades

Ara, a l’esclatar la polèmica per la denúncia de les tres exballarines, Nahli ha afirmat en les seves històries d’Instagram i a Twitter que, després d’estar dues setmanes filmant la pel·lícula, es va negar a continuar per «les faltes de respecte» de l’estrella de la música. «Vaig veure l’arrogant, egocèntrica i poc amable que era», sentencia l’escrit de la directora de documentals.

‘Reality show’

La cantant va estrenar el 2022 el ‘reality’ ‘Lizzo busca Big Grrrrls’, d’Amazon Prime, el qual mostrava l’estrella a la recerca de les millors ballarines per a la seva gira. En el programa televisiu, 13 concursants competien per entrar a l’equip de la famosa del món del pop, i precisament dues d’aquestes participants, Arianna Davis i Crystal Williams,són les que han demandat Lizzo. La sèrie va aconseguir un premi Emmy, en la seva edició número 74, al millor concurs de televisió.