3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barbie ha tenyit el món de rosa, i una estètica inspirada en la icònica nina de Mattel que va veure la llum el 1959 s’ha denominat ‘Barbiecore’, un terme que a hores d’ara de l’estiu tots coneixem molt bé.

Aquesta tendència ja va estar molt de moda a principis dels 2000, però sens dubte la molt esperada pel·lícula de Greta Gerwig, ‘Barbie’, que arriba als cines de tot el món aquest divendres (21 de juliol), l’ha catapultat a cims encara més alts. A més, el ‘hype’ (mega estratègia publicitària) ha afavorit que hagi sorgit una nova tendència, el ‘Kencore’.

Aquest nou ‘look’ rendeix homenatge a l’estil únic del ninot Ken i es convertirà en una tendència viral de l’estiu, tant en bellesa com en moda.

L’expert en tendències Nick Drewe, del portal Wethrift, assegura que portem un any en què l’entusiasme per la pel·lícula ‘Barbie’ ha fet créixer exponencialment l’interès per tot el que tingui a veure amb l’estil icònic de la nina. Però ara, a més, «també estem començant a veure que la demanda de la moda ‘Barbiecore’ per a homes, també coneguda com a ‘Kencore’, es comença a enlairar a mesura que ens acostem a la data de llançament de la pel·lícula».

El ‘hashtag’ de TikTok #Kencore ha atret 118.4K visites (i pujant), mentre el ‘hashtag’ #Kenstyle ha obtingut la barbaritat de 3,5 milions de visites. Els usuaris de TikTok acudeixen en massa a la plataforma per crear contingut de moda i estil, inspirats en la interpretació de Ryan Gosling de Ken en la pròxima pel·lícula.

Més cridaner

En general, l’estil adopta un aspecte més extravagant i femení, amb colors pastel brillants i una gran quantitat d’accessoris, resumeix l’expert. Figures públiques com Harry Styles i Lil Nas X ja solen vestir així, però sembla que la promoció de Barbie i Ken està fent que més gent sucumbeixi als colors brillants, els estampats pastel i els ‘looks’ alegres en general com la imatge perfecta per a aquest estiu.

 

Set consells per seguir l’estil ‘Kencore’:

Opta pels colors pastel

El ‘Kencore’ es basa en els tons pastel i, per descomptat, mantenint la ‘marca Barbie’ amb un toc de rosa. Per exemple, es podria elegir una ‘blazer’ rosa pastel similar a la que va portar Gosling en una de les presentacions de la pel·lícula. És útil combinar els colors complementaris, per fer que els ‘looks’ realment destaquin i per evitar estridències molt fortes.


Patrons audaços

L’estètica de la pel·lícula ‘Barbie’ té a veure amb el maximalisme, i això sens dubte es trasllada a la moda. Per replicar l’estil de Ken cal elegir patrons o talls cridaners. ¡Com més brillant, millor!

Notícies relacionades

 

La tornada de l’armilla

És l’estil perfecte per a l’estiu. La moda de Ken generalment inclou peces sense mànigues, com armilles de colors brillants o dessuadores tipus càrdigan sense mànigues.

  

Tot al ‘denim’

L’estil clàssic de Ken a la pel·lícula és portant alguna peça texana. Per a un ‘look’ perfecte aquest estiu, incorpora ‘denim’ blanquejat als ‘outfits’.

Estil masculí i femení

Un tema clau del ‘Kencore’ és desafiar les normes de gènere a l’experimentar amb roba que normalment es percep com a més femenina. Es recomana combinar peces típicament masculines com un vestit amb una camisa amb volants, o amb una camisa amb coll de volants, per exemple. O una camisa tot al rosa.

Mode relaxat

L’estètica ‘Kencore’ dabarca la roba folgada, en lloc de peces a mida i ben ajustada. És una bona opció experimentar amb diferents capes i siluetes per completar el ‘look’.

Accessoris atrevits

En aquest estil els accessoris han de cridar l’atenció, ésser agosarats, ja sigui un cinturó amb sivella de texà de colors brillants, ulleres de sol grans o calçat cridaner. Més és més quan es tracta de ‘Kencore’.