4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Margot Robbie és molt més que la protagonista de ‘Barbie’, la pel·lícula de Greta Gerwig que interpreta junt amb Ryan Gosling (Ken), i que arriba als cines de tot el món el 20 de juliol. És una de les estrenes més esperades de l’any, i l’actriu australiana, que acaba de complir 33 anys, és literalment la reencarnació de la icònica nina de Mattel. S’ha ficat tant en el seu paper que en totes les ‘premières’ de la gira promocional del film ha clonat a la perfecció algun dels ‘looks’ més famosos de la rossa de plàstic amb la qual han jugat milions de nenes i nens.

Notícies relacionades

Un desplegament de publicitat i màrqueting que ha propulsat encara més l’estil ‘Barbicore’, una tendència que ja ens va visitar a finals dels 90 i principis dels 2000, però que ha ressorgit amb força des que l’any passat es van filtrar les primeres imatges de la pel·lícula.

Robbie, amb un equip de professionals capitanejats per l’estilista Andrew Mukamal, la maquilladora Pati Dubroff i el perruquer Bryce Scarlett, ha recorregut mig món (Los Angeles, Mèxic, Seül, Londres...) fent a cada ciutat un homenatge a la nina. Alguns dels conjunts els firmen grans cases de moda, com Versace o Balmain.

Barbie Earring Magic del 1992 (Robbie, de Balmain)

En la seva visita a Mèxic, el 6 de juliol, Robbie va lluir un ‘look’ gairebé idèntic al de la Barbie Earring Magic del 1992 amb un vestit fúcsia d’escot i mànigues transparents de Balmain, que, igual que la nina, va completar amb cridaneres arracades d’estrella i un cinturó de cadena. Fins i tot l’estilista Bryce Scarlett va copiar les ones de la seva melena.

Alfombra rosa de la pel·lícula ‘Barbie’ a Ciutat de Mèxic.

EFE / ISAAC ESQUIVEL / MATTEL INC.

Barbie Day to Night del 1985 (Robbie, de Versace)

En la seva visita a Seül, el dia 2, l’actriu australiana va replicar el mític abillament ‘working girl’ de Barbie, el del model Day to Night del 1985. Un model d’executiva ‘fashionista’ en rosa amb un barret. L’estilista Andrew Mukamal va aconseguir recrear el ‘look’ amb un vestit de faldilla llapis i jaqueta amb solapes blanques de Versace i un bolset de nansa curta. Per descomptat, va rematar l’abillament amb un canotier amb una banda fúcsia.

Margot Robbie, amb un conjunt de Versace, imitant la Barbie de Day to Night del 1985.

EFE / YONHAP / MATTEL INC.

Barbie de Day to Night, versió nocturna (Robbie, de Versace)

En la mateixa visita a Seül, però en un esdeveniment publicitari a la tarda, Robbie es va transformar en la versió nocturna de la joguina amb aquesta faldilla de tul i una cotilla de pedreria brillant, també de Versace.

Robbie, en un esdeveniment publicitari de ‘Barbie’, a Seül, amb un model de Versace.

EFE / YONHAP / MATTEL INC.

Barbie ‘Solo in the Spotlight’ del 1960 (Robbie, de Schiaparelli)

Per a l’estrena a Los Angeles, el dia 9, Robbie es va reservar el seu abillament més increïble: un vestit d’alta costura de Schiaparelli sense tirants amb una voluminosa vora de tul. Com en altres ‘premières’, l’actriu i l’estilista es van basar en un model icònic de la nina, aquesta vegada, Solo in the Spotlight Barbie (1960). Des del mocador rosa pàl·lid i les sabates ‘peep-toe’ fins als guants d’òpera negres i el collar de diamants en capes..., un clon perfecte. La firma va compartir el procés complet de la creació de la peça, des de l’esbós fins al producte acabat, a Instagram (el vídeo que hi ha a sota d’aquestes dues fotos).

En la ‘première’ de ‘Barbie’ a Los Angeles, Margot Robbie ho ha donat tot amb un sofisticat vestit de Schiaparelli, a imatge i semblança de Solo in the Spotlight Barbie (1960).

REUTERS / MIKE BLAKE / MATTEL INC.

Barbie Enchanted Evening del 1960 (Robbie, de Vivienne Westwood)

Per a la promoció de Londres, l’actriu australiana ha triat el model que encaixa més amb l’època daurada de Hollywood. El seu vestit en rosa clar de setí amb una cua llarga, guants d’òpera com mànigues, riques joies... En altres paraules, tal com es vestia el model de Barbie Enchanted Evening del 1960. L’elegant model de Robbie és una recreació personalitzada de Vivienne Westwood del ‘look’ superglamurós de la nina de Mattel. L’únic diferent és el pentinat: en lloc d’un microserrell i una cua de cavall, l’actriu ha preferit un monyo dels 90 amb dos fins flocs per emmarcar el seu rostre.  

Robbie, en la ‘première’ de Londres, amb una versió del vestit de Barbie Enchanted Evening del 1960 feta per la firma Vivienne Westwood.

EFE / ANDY RAIN / MATTEL INC.