Els Oscars de la moda

Alfombra vermella de la Gala Met 2023: els millors vestits en honor a Karl Lagerfeld

Estava cantat que Penélope Cruz, la primera amfitriona espanyola de la cita ‘fashion’ més important de l’any, seria una de les més espectaculars de la desfilada, però no ha sigut l’única que ha enlluernat a Nova York

  • ESPECIAL MULTIMÈDIA | Penélope Cruz, l’amfitriona de la Gala Met que encisa Hollywood

  • Els 10 vestits més icònics de la Gala Met

  • Choupette, la gata ‘influencer’ de Karl Lagerfeld, estrella especial de la Gala Met 2023

  • El talent i la controvèrsia de Karl Lagerfeld arriben al Met de Nova York

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que deia que «la moda no pintava res en un museu», perquè odiava les retrospectives, Karl Lagerfeld també va deixar per a la posteritat aquesta lapidària cita: «No m’agrada la bellesa estàndard, no hi ha bellesa sense estranyesa». Pot ser que ‘el Kàiser’ de la moda, mític director de Chanel, s’estigui regirant a la seva tomba (va morir el 19 de febrer de 2019, als 85 anys) al saber-se tema d’‘A Line of Beauty’, l’exposició que l’Institut del Vestit del Museu Metropolitan de Nova York dedica del 5 de maig al 16 de juliol al dissenyador alemany, però pot ser que «aquest primer dilluns de maig» també hagi aplaudit amb les orelles la desfilada apoteòsica, extravagant, elegant i gens discreta que li han dedicat a la seva memòria l’elit del món de la moda, el cine, la música i el postureig en general. L’exclusiva Gala Met, que per primera vegada ha tingut una espanyola, Penélope Cruz, entre les seves amfitriones.

Anna Wintour, editora de ‘Vogue’ i suprema sacerdotessa de la moda, va convidar aquest any a copresidir aquest aquelarre de vips també conegut com els Oscars de la moda, l’actriu Michaela Coel, la llegenda del tennis Roger Federer i la cantant pop Dua Lipa.

No ha sigut aquesta la Gala Met més atrevida ni desvergonyida –en els últims anys aquest premi se l’emporta l’edició del 2019, dedicada al ‘Camp’–, ja que s’ha imposat el sempitern bicolor blanc i negre de l’uniforme de Lagerfeld (cabells blancs, ulleres fosques, camisa blanca i vestit negre), però sí una de les més elegants, amb algunes divertides excepcions, com Jared Leto, sempre transgressor, que s’ha disfressat de la gata Choupette, el felí ‘influencer’ que el modista va deixar òrfena fa quatre anys. També ha sigut la gala dels segons embarassos: Rihanna ha lluït d’allò més amb un floral disseny blanc, i la tennista Serena Williams, enjoiada amb moltes perles, ha anunciat sobre l’alfombra que espera un altre fill.

En general, ha sigut una oda ‘vintage’, capitanejada per les supermodels Carla Bruni, Naomi Campbell i Gisele Bündchen, que han rescatat els seus antics dissenys de Chanel (perles, llaços i ‘tweeds’, corbates, camises i ‘blazers’).

Notícies relacionades

📌De tots els convidats aquests són els millors vestits sobre l’alfombra vermella de la Gala Met:

 

Penélope Cruz, nòvia radiant

L’actriu espanyola més internacional, la primera a guanyar un Oscar i la primera a ser copresidenta de la Gala Met, ha deixat clar per què des del 2018 també és la primera espanyola a ser imatge de Chanel, a més de musa de Lagerfeld. L’ambaixadora de la ‘maison’, que acaba de complir 49 anys, ha triat un ‘look’ estil nupcial, un vestit amb capa de Chanel de la col·lecció d’Alta Costura de primavera-estiu 1988. Malgrat que es tracta d’un disseny dels 90, té un detall que ho fa supertendència: la caputxa. Amb cancan, faldilla marcada a la cintura i ple d’aplics de pedreria que recorren tota la peça, cinturó amb sivella joia adornat amb perles i un escot cor que s’uneix a la caputxa de tul. Excel·lent per a Penélope.


Rihanna, bombo floral

Del braç d’A$AP Rocky (de Gucci), la diva de les Barbados ha arribat a les famoses escalinates del Met (72 esglaons) amb un vestit blanc a joc amb una capa a ‘cocoon’ desmuntable plena de camèlies de Valentino Alta Costura. El més divertit, el detall de les seves ulleres amb pestanyes XXL incorporades. A més, Blake Lively, ella sempre ho dona tot en aquesta cita, on sempre brilla com una de les més elegants. Hores abans de la gala, Rihanna ja va anunciar que estava ‘ready’ amb un tros de ‘look’ premamà peludet i supersexi, i unes divertides ulleres amb les ‘C’ del logo de Chanel.


Bad Bunny, impol·lut

El dissenyador Simon Porte Jacquemus ha estrenat la seva primera creació per a la gran nit de la moda amb el cantant Bad Bunny com a musa (el jove dissenyador francès ha confessat que el raper és el seu cantant «favorit»). Un ‘look’ impecable en què ressalta la capa, una estola floral de vuit metres, amb el seu vestit blanc immaculat d’americana sense esquena.


Nicole Kidman, d’anunci

L’actriu australiana ha rescatat un dels vestits més icònics i populars de Lagerfeld, el que va portar fa gairebé dues dècades per a l’anunci de Chanel Nº5. Li continua provant igual de bé que quan el 2004 va interpretar aquell curt inoblidable, dirigida per Baz Luhrmann. A l’anunci, Nicole Kidman parava el trànsit al mig de Times Square, quan corria fugint dels paparazzis que la perseguien. Era tot glamur ficada dins d’aquest impressionant vestit de plomes de color rosa empolsat amb una llarga cua


Gigi Hadid, sirena negra

Com ja va fer Rosalía l’any passat, la model ha optat per vestir un disseny de Matthew Williams per a Givenchy. El ‘look’ és ple de referències i homenatges a Lagerfeld, des de les perles al coll i al maquillatge, a les quals el dissenyador sempre feia referència a totes les seves col·leccions, fins als guants retallats, com els que solia lluir ‘el Kàiser’. Quant al vestit negre drapat amb cotilla, Williams ha explicat: «El vam fer inspirant-nos en algunes de les coses favorites del Karl, així que els drapejats estan inspirats en els ventalls, que és una cosa que l’encantava, i les orquídies [que es van cosir a la cua] eren les seves flors favorites».