Un fenomen anunciat

Ana Obregón estira el morbo amb ‘El chico de las musarañas’, el llibre pòstum que el seu fill no va poder acabar

La presentadora ha acabat ella mateixa l’obra, que està arrasant en la seva prevenda a Amazon, abans de la seva publicació oficial per HarperCollins el dia 19

Ana Obregón estira el morbo amb ‘El chico de las musarañas’, el llibre pòstum que el seu fill no va poder acabar

Instagram

  • Crítiques a Ana Obregón després de ser mare per gestació subrogada als 68 anys: «comprar un nadó és sinistre»

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Encara no es pot comprar, però ja és un fenomen de vendes. ‘El chico de las musarañas’ és el títol del llibre que Aless Lequio va començar a escriure quan va saber que tenia càncer. Desgraciadament no el va poder acabar. Però ha sigut la seva mare, Ana Obregón, la que ha portat a terme la segona de les voluntats que li va deixar el seu fill. La primera, ja la coneix tothom, portar al món un nadó per gestació subrogada, un nena anomenada Ana Sandra Lequio Obregón, que ha convertit en àvia la presentadora, als 68 anys.

Fa ja tres setmanes que la nena, que tothom ha conegut a través de la revista ‘¡Hola!’ i les publicacions d’Instagram de l’actriu i biòloga, va venir al món a Miami. I allà continua, en un apartament de luxe amb vista al mar i una mainadera 24 hores al dia, fins que Obregón decideixi que ja és hora de tornar a Espanya.

Diuen que podria tornar aquest mateix mes d’abril. Diuen que desitja presentar el llibre que va acabar després de morir Aless. El somni del jove empresari era tenir fills –n’anhelava cinc– i publicar un llibre. La seva mare no ha parat fins a aconseguir-ho. A més, ja ha aconseguit que ‘El chico de las musarañas’ sigui, abans de la seva publicació, una de les obres més populars del moment. L’actriu va publicar fa uns dies en les seves xarxes que el manuscrit estava disponible per a la prevenda, i la maquinària del morbo, segona part, es va posar en marxa.

«Un altre dels somnis del meu fill fet realitat –diu a Instagram–. La història la va començar a escriure ell magistralment i no la va poder acabar per culpa del càncer». Així ha presentat Ana Obregón el segon somni del seu fill; el tercer, crear una fundació.

«Ana Obregón, una de les dones més estimades i reconegudes del nostre país, ens ofereix un testimoni punyent sobre la pèrdua del seu fill Aless Lequio, després d’una llarga i dura malaltia. El cor d’aquest llibre és ‘El chico de las musarañas’, el text que Aless va començar a escriure quan li van diagnosticar càncer. Un relat sincer, àcid, irònic, vibrant, amb un sentit de l’humor únic, que no va poder acabar, i que ens descobreix el talent, el carisma i la personalitat d’un jove que, sens dubte, hauria triomfat com a escriptor».

‘Best-seller’ a Amazon

Així es presenta a Amazon ‘El chico de las musarañas’, el llibre d’Aless Lequio i Ana García Obregón que es publica el 19 d’abril. El títol ja és un dels més prevenuts de la plataforma, malgrat el «secretisme» i la «confidencialitat» que envolten els seus passatges, guardats gelosament per l’editorial HarperCollins. «No hi haurà enviament previ de llibres; Ana Obregón presentarà el llibre davant els mitjans d’aquí unes setmanes», han assegurat des del departament de premsa. El que sí que es coneix ja és que tot el que recapti serà donat a la Fundación Aless Lequio, com era el desig de Lequio, per a la recerca contra el càncer. La fundació l’han creat Ana Obregón i Alessandro Lequio en honor del seu fill. 

Segons ha explicat la mateixa Ana Obregón, el llibre es pot adquirir en prevenda a La Casa del Libro i a Amazon omplint un formulari amb les dades d’entrega i pagant-lo per endavant. En aquesta última plataforma, per exemple, costa 20,80 euros (tot i que pot tenir rebaixes del 10% o 15%).

«Un noi despistat»

Es desconeix de moment si el text final inclourà els fragments que el mateix Aless va donar a conèixer el 2019: «[el llibre] tracta sobre un noi despistat que s’asseu tots els dies on cau el sol i conversa amb les seves quatre musaranyes metafòriques –cada una amb una personalitat i manera de ser completament diferent–». En realitat, Lequio va començar el text sent adolescent i el va reprendre després al ser diagnosticat amb un sarcoma d’Ewing.

En realitat, la idea de les musaranyes del títol és herència de la mateixa Ana Obregón. Ella mateixa ha explicat que la seva mare li deia que es quedava mirant les musaranyes. Aless després va imitar aquest comportament i la mateixa presentadora utilitzava la mateixa frase amb el seu fill.

L’hi «devia»

Sobre l’escriptura del llibre, Obregón ha explicat: «És buidar-se i reviure-ho una mica tot, però ho faig per ell». Quan va tenir forces es va tancar en una habitació i el va acabar d’una tirada. «Després de dos anys vaig reunir prou forces per començar a escriure aquest llibre. Ho devia al meu fill».

«La meva Anita»

Notícies relacionades

Mentrestant, a Miami, l’artista disfruta de la seva neta aliena a la polèmica i l’escàndol que ha suscitat el naixement de la nena a través d’un ventre de lloguer, i amb rumors constants que la relació amb Alessandro Lequio passa pel seu pitjor moment. Aquest dilluns va publicar en les seves xarxes socials noves imatges de la nena, Ana Sandra. «Felices tres setmanes de vida a la meva Anita!!!! Avui compleixes tres setmanes i ho hem celebrat visitant el teu pediatre així d’elegant. Tot al rosa! Estàs sana i amb 4 kg, ets una golafre i el teu papa des del cel i jo t’estimem infinitament», va escriure Ana Obregón junt amb dues fotografies en les quals es pot veure la nena dormint.

També va aprofitar per agrair l’afecte dels seus seguidors: «Bona nit i gràcies de tot cor pels vostres missatges de carinyo, empatia, i compressió». «Aiiiii que comestible!!!!», li va contestar Eva González junt amb diversos cors. Per la seva banda, Paula Echevarría va escriure: «Que preciosa que és l’Ana». Carmen Lomana, Virginia Troconis, Tamara Gorro o Mar Saura han sigut altres rostres coneguts que també han enviat tot el carinyo a la biòloga.