Premis de Hollywood

Les tendències en pentinats i maquillatge que ens han deixat els Oscars-2023

Els recollits texturitzats i les melenes minimalistes i lleugerament ondulades han acaparat totes les mirades juntament amb els maquillatges més lleugers i rejovenidors

Les tendències en pentinats i maquillatge que ens han deixat els Oscars-2023

AFP / FREDERIC J. BROWN

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta matinada, el Teatre Dolby de Los Angeles ha acollit la 95a edició dels premis de cine més aclamats arreu del món: elsOscars. A més d’encertar-la amb els seus glamurosos vestits, les estrelles de Hollywood han buscat el maquillatge i el pentinat perfectes. Resumint-ho molt, hem vist molta melena solta, i lleugerament ondulada, i recollits informals amb els cabells texturitzats. I quant a ‘make up’, la tònica del ‘menys és més’ ha sigut la preferida i més rejovenidora.

‘And the winners are...’

PERRUQUERIA

PERRUQUERIACate Blanchett

Fent gala de la seva eterna elegància, Blanchett va tornar a ser una de les convidades més aclamades pel seu impecable estilisme. «Llueix un recollit baix d’efecte texturitzat i lleugerament ondulat, que li equilibra perfectament les faccions i ofereix una imatge de cabells densos. És un encert total quan busquem un estil sofisticat però que alhora rejoveneixi», afirma Conchi Arias, fundadora de Campos Curlyhair, a Granada.

Florence Pugh

La jove actriu britànica ha lluït un dels recollits més atrevits i originals de la nit, un risc que ha sigut tot un encert. Com explica Mónica Duque, directora de Salón Seensay a Santander, «es tracta d’una cua alta que es gira sobre si mateixa per integrar-se perfectament amb el serrell. Els diferents volums que dibuixa el recollit són molt afavoridors i el llaç afegeix un aire delicat al conjunt».

Cara Delevingne

Amb el seuespectacular vestit vermell d’Elie Saab i rememorant una de les imatges més icòniques d’Angelina Jolie, Delevingne ha aconseguit acaparar tots els focus. «El monyo baix amb ratlla al costat i acabat polit i ‘shiny’ complementa a la perfecció el seu vestit asimètric i les fabuloses joies, i torna a l’alfombra vermella tot el glamur clàssic de Hollywood», ens diu M. José Llata, directora de Peluquería Llata Carrera, a Cantàbria.

Halle Berry

Els rínxols de Halle Berry són un segell d’identitat a què, sens dubte, sap treure el màxim partit. Com ens explica Conchi Arias, fundadora de Campos Curlyhair: «Llueix un micro bob curly, pentinat amb ones a l’aigua i moviment a les puntes, cosa que li permet afegir frescor al seu sofisticat ‘look’. El serrell llarg l’ajuda emmarcar els trets i l’afavoreix molt. A més, els reflexos daurats li aporten molta lluminositat i dimensionalitat als cabells».

Lady Gaga

La cantant ha escollit un ‘look’ sobri a què ha afegit el seu toc personal amb mestria. «Ha lluït un recollit trenat per la part del darrere, que acaba en un petit monyo també trenat. En conjunt, recorda els clàssics monyos italians però en una versió més moderna i atrevida, una cosa que emfatitza gràcies als contrastos de color als cabells», afirma M. José Llata, directora de Peluquería Llata Carrera.

Ana de Armas

L’actriu hispanocubana ha apostat per la senzillesa en el seu ‘look’ dels Oscars, i realçar la seva bellesa natural i el seu vestit de Louis Vuitton. «Ella té uns cabells molt bonics: sans, brillants i amb cos; per això, no li fa falta fer grans innovacions per brillar. Aquí lluu una melena minimalista, amb ratlla al centre i acabat mirall», comenta Mónica Duque, directora de Salón Seensay.


MAQUILLATGE

MAQUILLATGE«Menys maquillatge per semblar més joves», assegura el maquillador de Perricone Mc, David Deibis

La clau de moltes artistes ha sigut el ‘full-no-makeup’ –que no és un ‘clean look’, però se li assembla bastant–, almenys en aparença, i l’han encertat: semblen més joves. Això sí, tot té truc.

Fins i tot la mateixa alfombra vermella dels Oscars ha optat aquest any per aquest efecte fresc i de poc maquillatge, ja que en lloc de ser vermella ha empal·lidit fins a un to clar xampany. El diable és en els detalls o això diu el refrany i, sens dubte, ho hem vist a la cara de moltes estrelles a la gala dels Oscars, que en la seva gran majoria han apostat pel ‘look’ que semblava no portar maquillatge, però sí que el portava i ultraestudiat. «Fa anys que veiem una tendència en moltes de les artistes que trepitgen l’alfombra dels Oscars: la de la naturalitat. Aquest any, algunes l’han portat al seu màxim exponent», ha explicat David Deibis, maquillador oficial de Perricone MD.

Empoderament i vellesa saludable

El tradicional glamur de Hollywood ara és molt més natural que abans, una cosa promoguda per l’empoderament femení i pel gust a envellir de manera saludable, cosa que hem pogut veure amb l’oscaritzada Jamie Lee Curtis, que, als 64 anys, anava resplendent amb el que era un ‘look’ gairebé sense maquillatge en el qual només destacava «una lleugera brillantor als llavis i, això sí, una cridanera mirada en la qual apreciem diverses capes de màscara i un ombreig fumat, però en tons naturals, per referenciar-nos al màxim als tons de la joventut», remarca el maquillador. Segons l’expert, un maquillatge molt més marcat li hauria envellit el rostre, que, en canvi, es veia saludable, «fins i tot amb els tons rosats propis de la joventut a la pell», ha afegit.

Una altra que és jove per si mateixa, però amb la seva aposta de maquillatge ha quedat encara més patent, és Ana de Armas. En el seu cas, «el maquillatge és fins i tot menys abundant. Un toc de brillantor molt similar a ulls i llavis i sempre portant-nos als tons roses que denoten jovialitat», ha expressat el maquillador. Però no han sigut elles les úniques, ja que hem apreciat aquesta tendència en moltes d’altres, com Nicole Kidman, la guanyadora de l’Oscar com a actriu protagonista, Michelle Yeoh, o Rooney Mara, entre d’altres.

Aconseguir aquest efecte als llavis

David Deibis explica que «el millor és optar per una base de gran cobertura i acabat lleuger a la cara per perfeccionar i el més important serà decantar-nos per un labial que aporti hidratació, que ompli –és a dir, ric en ingredients ultrahidratants-, que perfeccioni el to i que doni una espurna de brillantor, però sempre dins de la naturalitat pròpia de cada pell».

El toc de les galtes

Per a Deibis, «l’essència de la joventut a la pell se sol veure a les galtes; aquest to rosat quan ens posem vermells en la infantesa. Moltes han portat per això aquest to a la cara en aquesta àrea i, fins i tot, a la mirada, com passa amb Ana de Armas o Rooney Mara», ha ressaltat.

¿I a la mirada?

Notícies relacionades

La sensualitat l’aporten les estrelles a la mirada «amb fins a tres capes de màscara. La millor manera d’aplicar-la és treure el raspall, no escórrer-lo al pot, i el que sobra a la punta aplicar-ho en la línia de les pestanyes com si fos un ‘eyeliner’. Després, portarem la resta del producte cap als extrems amb el raspall, mirant de guiar les pestanyes interiors cap a dins, les centrals cap a dalt, i les exteriors cap a les temples. Hi podrem afegir fins a tres capes per a un efecte dramàtic. Entre capa i capa recomano esperar aproximadament un minut, que pot ser el temps que invertim a aplicar el producte a l’altre ull», diu el maquillador.