MÉS PERIÓDICO

Willy Hernangómez: 10 coses que s’han de saber d’un dels ‘nòvios’ de Victòria Federica

  • Aquest pivot de l’NBA ha encapçalat, juntament amb el català Àlex Recort, la llista de «noves il·lusions» de l’aristocràtica ‘influencer’

Willy Hernangómez: 10 coses que s’han de saber d’un dels ‘nòvios’ de Victòria Federica
3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

DE CASTA

Nascut a Madrid el 1994, Willy porta el bàsquet a la sang perquè el seu pare, Guillermo Hernangómez, va ser internacional en categories inferiors i va jugar al Reial Madrid i a l’Estudiantes i la seva mare, Margarita Geuer, va ser campiona d’Europa amb Espanya a l’Eurobasket 1993 de Perusa. A més, el seu germà Juancho juga a l’NBA i la seva germana Andrea va jugar a la Universitat de Fairfield.

UNA BONA ARRENCADA

Va explotar a Sevilla, tot i que va començar a jugar a Las Rozas i va fitxar pel Reial Madrid. Els blancs el van cedir al CB Sevilla dues temporades, entre el 2013 i el 2015. Durant la segona va jugar un gran partit en la jornada 10 d’ACB, ja que el seu equip va guanyar el FC Barcelona i va ser el millor jugador amb 29 punts i 13 rebots (43 de valoració). També va ser el jugador més jove a aconseguir l’esmentada xifra en la lliga de bàsquet espanyola.

GLÒRIA AMB ELS KNICKS DE NOVA YORK

Va ser elegit en la segona ronda del Draft de l’NBA del 2015 en la posició 35a per Philadelphia 76ers, que quatre hores després el va enviar als New York Knicks. A l’estiu del 2016 va viatjar a Nova York per firmar el seu contracte amb els Knicks. En la seva primera temporada va acabar fent una mitjana de 8,2 punts, 7,0 rebots i 1,3 assistències per partit i va ser inclòs en el millor quintet de ‘rookies’ de l’NBA.


ALTRES FRANQUÍCIES DE L’NBA

Willy ha jugat en dues franquícies més a l’NBA. El 7 de febrer del 2018 va ser traspassat als Charlotte Hornets i, després de gairebé tres anys a Charlotte, va fitxar pels New Orleans Pelicans. Posteriorment va firmar una extensió de contracte amb els Pelicans per tres anys. La seva millor actuació a l’NBA es va produir el 25 de gener del 2022, contra els Philadelphia 76ers, a l’anotar 29 punts i capturar 10 rebots.


PRESUMIR DE MARE

El setembre del 2019 va ser campió amb Espanya del Mundial que es va disputar a la Xina i ho va fer lluint a la seva samarreta el número 14 i el nom ‘W. Geuer’, en homenatge a la seva mare.

ACTIU A LES XARXES SOCIALS

«Com a persona normal que soc, m’encanten les xarxes socials. És un sistema per tenir més informació del que passa en l’actualitat i em serveixen per estar més a prop dels fans», afirma Willy, a qui a les xarxes sempre se’l reconeix com un dels #Hernanbrothers.A Twitterté més de 80.000 seguidors i a Instagram supera els 350.000.

GERMÀ DE CINE

El seu germà Juancho, més petit i actualment jugador dels Toronto Raptors, acaba de protagonitzar una pel·lícula a Hollywood anomenada ‘Hustle’, que també encapçala (i produeix) Adam Sandler i en la qual Lebron James també és productor. Sandler protagonitza un observador en mala ratxa que s’entusiasma al veure Bo Cruz (el personatge de Juancho), un jugador de bàsquet de carrer que l’enlluerna mentre està de viatge a Madrid, i el prepara per jugar a l’NBA.

FAN DE ‘JOC DE TRONS’

«Qui no hagi vist ‘Joc de Trons’, ha de veure-la ja. En soc molt fan», ha dit. Willy també és seguidor de Marvel i ha vist totes les pel·lícules de la factoria que s’han portat a la gran pantalla.


EXPEDIENT AMORÓS

A Willy se l’ha relacionat amb la ‘tiktoker’ Lola Lolita, amb qui va gravar diversos vídeos i va mantenir una relació que va començar a finals del 2020. Després, a finals de l’estiu del 2021, se’l va relacionar amb Lucía Rivera, la filla de Cayetano Rivera i exparella del pilot de MotoGP Marc Márquez. Aquests dies se li ha estat atribuint una relació amb Victòria Federica de Marichalar.

MITES DOMÈSTICS

El madrileny no amaga les seves referències del bàsquet: «Jo sempre he sigut de LeBron James i el meu germà, de Kobe Bryant. També teníem pòsters de Shaquille O'Neal, Barkley, algun de Jordan... I també hi havia a casa el típic de Pau Gasol d’escala natural sobre el qual anava marcant la meva altura segons anava creixent».