MÉS PERIÓDICO

Els Janeiro-Campanario: del nadó de 100.000 euros a l’afecció d’Andreíta

Els Janeiro-Campanario: del nadó de 100.000 euros a l’afecció d’Andreíta
5
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

100.000 euros Aquest és el preu que s’estima que pot costar l’exclusiva del naixement del tercer fill de María José Campanario i Jesulín de Ubrique. Per això, a punt de trencar aigües, va desaparèixer del mapa. Malgrat els anys omplint portades, tertúlies i minuts en antena, el seu caixet continua cotitzant igual d’alt. No podia ser menys, formant part del llinatge Janeiro-Esteban, un arbre familiar ple d’embolics i personalitats mediàtiques com Belén Esteban, Carmen Janeiro, Andrea Janeiro (sí, la famosa Andreíta) i Juls Janeiro. 

Al costat del de les Campos, al Jurado, o fins i tot, salvant les òbvies distàncies, al dels borbons, el seu clan és un dels més reconeixibles –i rendibles– de la premsa del cor nacional. Constantment omplint portades, no deixen de sortir de la turbina de l’actualitat. I tot i que moltes vegades s’han mostrat reticents a aquesta constant exposició, queda clar que el seu imperi no pot prescindir de les càmeres, ja sigui de les de televisió, filmant les aventures diàries de Belén a Mediaset, les fotogràfiques, com les que estan temptejant María José i Jesulín per a la seva exclusiva, o les del mòbil, en les quals tan bé s’espavila Juls Janeiro, ‘influencer’ amb més de 200.000 seguidors.

Les bases d’aquest llinatge mediàtic són a Ubrique, Cadis, on neix Jesús Janeiro (Jesulín) en el si d’una família bona. Va començar des de petit en la tauromàquia i, avalat pel seu padrí José Ortega Cano, es va convertir ràpidament en una de les grans figures mediàtiques del toreig espanyol. A aquesta equació de la premsa rosa es va unir Belén Esteban el 1995, quan va començar a sortir amb ell. De la unió va néixer Andrea, filla en comú, i de la seva ruptura, va néixer el personatge mediàtic de Belén, avui imprescindible a la plantilla de Mediaset. 

Ponts entre famílies

Poc després de deixar-ho, el 2001, Jesulín es va casar amb Campanario, que també es va veure arrossegada al cor televisiu i al morbo de la comentadíssima ruptura de Belén, que aleshores ja era més que habitual en la faràndula. Del matrimoni neixen Julia (Juls) i Jesús Alejandro, el més anònim de l’estirp. I tot i que els dos germans asseguren que s’avenen, han estat molt allunyats d’Andrea, filla de Belén, en gran part a causa de les tensions i enemistat que encara existeixen entre els pares i que han sigut bastament televisades, alimentant la discòrdia a base de morbo (i de vendre portades). Tot i així, a mesura que Andreíta es reconcilia amb el seu pare –diuen que aprofitant que Belén està fora de la circulació–, és possible que aquesta tensió fraternal vagi disminuint i es basteixin ponts entre les dues famílies.

Notícies relacionades

També rondant l’escena mediàtica de l’arbre genealògic de la família hi ha Carmen Janeiro, germana de Jesulín. Aparellada amb el milionari Luis Masaveu, la seva relació ha passat per molts sots, que segons fonts pròximes a la família, van ser a causa que l’entorn de Masaveu no acceptava tota la càrrega que comporta el cognom Janeiro, però hi podria haver casament a la cantonada, però sense filtrar la data. 

Sí, són moltíssims noms. I per això, aquest glossari és imprescindible per seguir un episodi dels culebrons roses d’aquest estiu.

JESULÍN DE UBRIQUE

«Està clar que necessita diners», deia un comentarista tuitaire de l’univers Mediaset quan es va revelar que Jesulín participaria a ‘El Desafío’, d’Antena 3, programa que recull vuit celebritats i les posa contra les cordes perquè portin a terme diferents reptes. Malgrat l’escepticisme inicial amb el qual es va rebre la seva elecció de càsting, el públic ha acollit molt bé el torero, que ha premiat la seva naturalitat i facilitat. ¿Comença la seva redempció i ja no serà el dolent de la pel·lícula, que tenia Belén com a heroïna? 

MARÍA JOSÉ CAMPANARIO

Pràcticament desapareguda en combat. Segons la família, l’odontòloga, que ha donat a llum aquest 8 de juny al seu tercer fill amb Jesulín, ha tingut un embaràs de risc a causa de la fibromiàlgia que pateix i de superar els 40 anys. A més, segons s’especula, l’absolut secret també té a veure amb vendre l’exclusiva a l’‘Hola’, la revista del cor favorita del matrimoni.

ANDREÍTA JANEIRO

La bretxa entre pare i filla es comença a tancar, i Andreíta ha tingut una càlida reunió amb el seu pare i germans. Segons va explicar Belén, «va anar molt bé» i està «molt contenta», una cosa que la col·laboradora de ‘Sálvame’ celebra perquè, tot i que els progenitors no mantinguin cap contacte, creu que és positiu que la seva filla tingui una figura paterna pròxima. Segons Informalia, els treballadors de la finca de Jesulín, l’extorero «parla molt i bé d’Andreíta» i «es penedeix d’episodis del passat» que els van allunyar.

JULS JANEIRO

La més gran dels fills de Jesulín i Campanario, nascuda el 2003, tot i que ha mantingut un perfil baix, cada vegada rep més escrutini de la premsa del cor. Especialment pels seus posats, compartits en el seu Instagram, amb més de 200.000 seguidors, que solen ser qualificats de pujats de to, a causa del seu sentit de la moda, que aposta per escots, esquena oberta i roba curta i obertures. A més, sortint amb Tommy Rossi, jugador del Getafe C.F., té difícil mantenir-se allunyada de la premsa com havia fet fins ara. 

CARMEN JANEIRO I LUIS MASAVEU

La germana de Jesulín i l’empresari milionari fa 10 anys que estan junts, però els mitjans no ho van saber fins al 2019. La seva relació, molt secreta, es va acabar el 2021 a causa que ell havia de mudar-se a Portugal i ella no volia allunyar-se de Marbella. Ara han tornat a intentar-ho, i el seu entorn apunta que més aviat que tard hi haurà campanes de boda. Especialment perquè Carmen ha aconseguit superar les diferències amb Luisa Herrero, la seva (també milionària) sogra, i ara són carn i ungla.

BELÉN ESTEBAN

La reina dels mems patris (sí, els seus vídeos s’utilitzen constantment a totes les xarxes i és un dels formats digitals més repetits) està passant un moment complicat. I tot i que els seus pitjors anys emocionals queden enrere, fa unes setmanes va caure a ‘Sálvame’ i es va fracturar la cama dreta. Ara, després d’una difícil operació, segueix en repòs, a l’espera de tornar al programa, que cada vegada té pitjors dades d’audiència.