Fangar televisat

Johnny Depp ‘versus’ Amber Heard: frases i barbaritats d’un judici truculent

‘La guerra dels Rose’ queda curta davant totes les acusacions de maltractament, abusos sexuals, dits trencats i excrements als llençols que estan narrant els excònjuges i estrelles de Hollywood

Johnny Depp ‘versus’ Amber Heard: frases i barbaritats d’un judici truculent
  • Amber Heard assegura que Johnny Depp la va maltractar i va abusar-ne sexualment

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des de l’11 d’abril passat la sala 5-J del Tribunal de Districte del Comtat de Fairfax, a Virgínia (EUA), s’ha convertit en un plató des del qual s’estan explicant totes les misèries d’una parella que un dia es va estimar fins que va començar a insultar-se, pegar-se... i coses pitjors. Els protagonistes del judici més mediàtic dels últims temps, els actors Johnny Depp (58) i Amber Heard (36), es van interposar demandes encreuades de difamació: la d’ell a la seva exdona, per 50 milions de dòlars, després que ella publiqués el 2018 una columna d’opinió a ‘The Washington Post’ en la qual es definia, sense citar expressament Depp, com a «figura pública que representa la violència domèstica», i la d’ella en resposta, de 100 milions, quan un antic advocat de l’actor va qualificar les acusacions com «un engany sobre abús».

Des d’aleshores, diversos testimonis i els mateixos protagonistes de ‘Pirates del Carib’ i ‘Aquaman’ han revelat tota classe de detalls privats d’allò més sòrdids i escabrosos sobre una relació tòxica on, pel que sembla, hi ha hagut abusos verbals i físics.

Notícies relacionades

La parella es va conèixer mentre rodaven ‘The Rum Diary’ (2011) i després es van casar el 2015. Es van separar el maig del 2016, quan Heard va sol·licitar una «ordre de restricció de violència domèstica» contra ell, acusant-lo d’abusar d’ella. Depp va negar les reclamacions, i van resoldre el seu divorci fora dels tribunals l’agost del 2016.

Però ‘La guerra dels Rose’ entre aquests dos actors ha tornat de nou als tribunals d’una manera brutal, airejant un autèntic lapidari d’episodis violents, grollers i bàrbars. Vet aquí un resum:

«Cadàver podrit»

Durant el judici s’han llegit diversos missatges de Depp i Heard. Un d’ells va ser un intercanvi a l’octubre del 2016 entre Depp i el seu vell amic i veí Isaac Baruch. Jack Sparrow li va escriure: «¡Esperem que el cadàver podrit d’Amber s’estigui podrint al maleter d’un Honda Civic!». Després, l’actor es va disculpar davant el jurat, explicant que «no estava orgullós» del llenguatge que va utilitzar.

«Ofeguem-la abans de cremar-la»

«¡Ofeguem-la abans de cremar-la! Després em cagaré [sic] en el seu cadàver cremat per assegurar-me que està morta». Aquest va ser un dels missatges que l’actor va enviar el 2013 al seu company de professió Paul Bettany, tal com va presentar en el judici l’advocat d’Heard, Ben Rottenborn.

Bettany va contestar així a Depp: «Pensant-ho bé, no crec que hàgim de cremar Amber. És una companyia encantadora i agradable a la vista, a més, no estic segur que sigui una bruixa».

Els amics de drogues de Depp

Depp ha confirmat davant el jutge que ha consumit drogues amb els seus amics, com l’actor Paul Bettany i el músic Marilyn Manson abans. Concretament sobre aquest últim l’actor d’‘Eduardo Manostijeras’ ha dit: «Hem compartit cocaïna junts potser un parell de vegades», a més de fer broma: «Una vegada vaig donar una pastilla a Marilyn Manson perquè deixés de parlar tant».


Un «monstre» quan es posava

L’advocada de Heard, Elaine Bredehoft, ha explicat que la seva defensada «estimava el costat de Johnny que veiem a les pel·lícules, carismàtic, encantador, generós, és l’home del qual es va enamorar, però desgraciadament va aparèixer el monstre i aquest monstre apareixia quan bevia o prenia drogues». Segons va indicar, es tractava de còctels d’alcohol, medicaments, cocaïna, èxtasi i fongs al·lucinògens. Segons Bredehoft, Depp acumulava «una ira enorme» que el transformava en un «dimoni» i «va ser durant aquests episodis d’ira que atacava verbalment, psicològicament, físicament i sexualment Heard» en el seu rostre, va dir l’advocada, que té previst mostrar al jurat «fotos impactants» de Heard amb «blaus, llavis partits, cabell arrencat».

Sense un tros del dit del mig

Els advocats de l’actor han explicat queva perdre una part del dit del mig després que Heard li llancés diverses ampolles de vidre durant una violenta baralla a la residència d’Austràlia en la qual la parella vivia mentre ell rodava ’Pirates del Carib’. Segons el metge citat a declarar, a més de vidres hi havia «sang per tota la casa», malgrat que, en el seu moment, Depp va insistir que va perdre el dit al tallar-se amb un ganivet.

Després de buscar per tota la vivenda, que suposadament va quedar destrossada, un empleat de la casa va localitzar l’extremitat i Depp va ser sotmès a una cirurgia de reconstrucció.

«Trastorn de la personalitat»

La doctora Shannon Curry, una psicòloga contractada per Depp, ha declarat que va examinar personalment la salut mental de Heard 12 hores durant dos dies el desembre del 2021 i va arribar a la conclusió que l’actriu de 36 anys té un trastorn límit de la personalitat (‘borderline’) i un trastorn histriònic. «Va obtenir resultats congruents amb aquests diagnòstics», ha dit Curry.

Els excrements de la venjança

El que suposadament va acabar amb el matrimoni de les dues estrelles van ser uns excrements humans als llençols del llit, concretament en el costat de Johnny, que van ser tapats i després trobats per una empleada domèstica el matí després de la festa del 30è aniversari de l’actriu. Segons ha explicat l’actor, va arribar tard a la celebració cosa que va enfurismar l’actriu, que l’hauria castigat deixant-li el pastís amagat al llit. Amber va responsabilitzar un dels seus dos gossos de raça yorkshire terrier, però el seu ex va assegurar que és impossible que unes deposicions d’aquella mida pertanyessin a un gos de dos quilos.

Buscant drogues a la seva vagina

En la seva primera declaració a l’estrada, l’actriu ha relatat que les diferents drogues provocaven diferents canvis de personalitat en l’actor: «Johnny amb speed és molt diferent de Johnny amb opiacis; Johnny amb opiacis és molt diferent de Johnny amb cocaïna. Havia d’aprendre a prestar atenció a les diferents versions d’ell». Per culpa dels estupefaents, ha assegurat, la va forçar sexualment. Va ser durant un viatge pel desert. Van tenir una discussió i ell es va posar violent. Buscava unes drogues que no apareixien per enlloc. «Em va treure la roba interior i em va dir: ‘Farem una recerca a la cavitat’. Va dir que estava buscant la seva cocaïna. (...) Em va posar els dits dins», ha recordat l’actriu davant el jurat.

La llauna de Red Bull i l’escopinada

Un guàrdia de seguretat de Depp, Travis McGivern, ha testificat que el 2015 es va interposar entre l’actor i Heard en una baralla que es va tornar cada vegada «més forta i violenta». Després de cridar-se obscenitats mútuament, Heard hauria llançat una llauna de Red Bull a Depp a més d’escopir-li. En un dels àudios presentats per la defensa de Depp, a ella se la sent dient: «Sento haver-te colpejat, però no et vaig donar un cop de puny». L’actor, per contra, ha insistit aquestes setmanes que «mai» va arribar al punt de colpejar-la («ni he colpejat cap dona en la meva vida», ha afegit). «L’única persona de la qual he abusat en la meva vida és de mi mateix», va dir també aquest dilluns.