Nissaga estel·lar

Dylan Penn, així és la filla de Sean Penn i Robin Wright que ha enlluernat a Cannes

La model i exfilla esgarriada d’actors famosos es postula com una de les promeses de Hollywood després de triomfar com a protagonista a ‘Flag Day’

Dylan Penn, així és la filla de Sean Penn i Robin Wright que ha enlluernat a Cannes

EFE / IAN LANGSDON

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que ‘Flag Day’, la pel·lícula que el seu pare ha dirigit i coprotagonitzat, no encapçali les apostes per emportar-se la Palma d’Or aquest dissabte –el crític d’aquest diari assegura que Sean Pean ha tornat a clavar-se una altra patacada a Cannes amb el seu sisè film com a director–, el cert és que ha servit perquè la seva primogènita, Dylan Penn, aquesta que durant anys va fer els seus primers passos per ser ‘un altre fill de famós esgarriat’, hagi causat sensació. I no només sobre l’alfombra vermella de La Croisette, on ha enlluernat amb un explosiu vestit negre amb transparències de Balmain, sinó en el seu primer gran paper protagonista.

Notícies relacionades

Ha trigat una mica a seguir la crida de la sang, perquè l’hereva d’un dels llinatges amb més caixet de Hollywood ja ha complert els 30. Però és que d’adolescent era molt tímida –i rebel– i tots els papers que li oferien eren de «rossa tonta». I ara, la fins ara model ha confessat que li va demanar al seu pare ajornar un temps el projecte ‘Flag Day’ per poder rodar diverses pel·lícules i així evitar possibles maledicències i acusacions de favoritisme descarat.

Prova superada. Si bé la pel·lícula sobre la periodista Jennifer Vogel, filla de John Vogel, un dels estafadors, lladres de bancs i delinqüents més importants dels EUA, «no va emocionar la multitud del Palais de la mateixa manera que altres pel·lícules» (’Variety’), la majoria de mitjans especialitzats tenen clar ha nascut una estrella «captivadora» (’The Washington Post’) que ha heretat el do de la interpretació dels seus pares (’Deadline’). Vet aquí les claus de la nova promesa de la meca del cine.

Infància allunyada dels focus

Dylan Frances Penn porta el cine a la sang des d’abans del seu naixement, el 13 d’abril de 1991 a Los Angeles (Califòrnia), ja que la seva mare va haver de renunciar a interpretar lady Marian a ‘Robin Hood: Príncep dels lladres’ (Kevin Reynolds, 1991) per estar embarassada d’ella. De la seva mare, Robin Wright, ha heretat la bellesa i la melena rossa, però el caràcter és del seu pare: «Tenim una relació complexa. Tots dos som alfa i de vegades xoquem», va reconèixer durant la presentació del film. Ella i el seu germà petit, Hopper Jack, també en el repartiment de ‘Flag Day’, van estar allunyats de la premsa per part dels seus progenitors, que els van educar en diferents escoles i països segons la seva agenda de rodatges. Per exemple, quan Sean Pean gravava ‘La delgada línea roja’, els nens van acudir a una escola aborigen. «Els meus pares van ser molt presents en la meva infància, ens portaven sovint fora de Los Angeles, ens van deixar portar una vida bastant normal», ha dit Dylan. Fins i tot a l’hora de pagar-li tots els capricis. Després d’abandonar al cap de pocs mesos un curs de cinematografia a la Universitat del Sud de Califòrnia, els seus pares van deixar de passar-li diners i va haver de treballar cambrera, repartidora de pizzes, becària en una agència de publicitat i editora de guions.

Model cotitzada

Igual que va fer de jove la pèrfida protagonista de ‘House of Cards’, Dylan es va estrenar com a model als 18 en una campanya per a GAP. No era la feina dels seus somnis, que en aquell temps era ser darrere de la càmera, però era una bona manera de guanyar diners. Ha sigut portada de ‘GQ’, ‘W’ o ‘Elle’ i ha treballat per a altres firmes com Ralph Lauren, Rag & Bone o Stuart Weitzman, a més de fitxar en els ‘front row’ de setmanes de la moda de París o Nova York. El 2014 la va contractar l’agència Premier Model Management i va protagonitzar un reportatge per a la revista ‘Treats!’ amb fotos en blanc i negre en què apareixia seminua. «El meu pare em va dir ‘d’acord, has arribat al teu límit. Més et val no anar més lluny’», li ha explicat la jove a ‘Vanity Fair’. «La veritat, si pogués fer marxa enrere, no m’hauria tret tanta roba. Era una mica ingènua», ha reconegut.

Alcohol i algun arrest

Els seus pares es van divorciar el 2010, després de 14 anys de matrimoni, cosa que va convertir la dècada dels 20 de la Dylan en una muntanya russa en què va mirar de buscar el seu lloc al món. Era més freqüent veure-la en mitjans sensacionalistes com TMZ que a les revistes especialitzades on apareixien el protagonista de ‘Mystic river’ o la parella de Tom Hanks a ‘Forrest Gump’. En dues ocasions va ser arrestada per conduir sota els efectes de l’alcohol. Finalment, el 2017 va haver d’ingressar en una clínica de desintoxicació per deixar enrere la seva afició per la beguda. Hopper, el seu germà tres anys més petit que ella, sembla seguir-li els passos, i no només en el tema actoral i de modelatge. Fa un parell d’anys també va ser arrestat per conduir sota els efectes de les drogues. A més, al cotxe portava marihuana i amfetes. Uns anys abans el seu pare ja li va plantejar un ultimàtum: «¿Rehabilitació o un banc d’autobús?», atesa l’addicció del jove per les metamfetamines.

Soltera cotitzada

El 2013 les revistes van convertir la Dylan en la dolenta de la pel·lícula i la causant del final de la relació fora de la pantalla dels protagonistes de ‘Crepuscle’ Kristen Stewart i Robert Pattinson. I tot i que ella ho va desmentir, a les biografies de la xarxa encara consta aquesta com la seva primera relació. L’any següent va estar sortint amb l’actor de ‘Crónicas vampíricas’ Steven R. McQueen, i més tard, el 2017, va ser la parella del músic Jimmy Giannopoulos, a qui Sean Penn va esbroncar en ple carrer en una discussió caçada pels ‘paparazzis’ que va donar la volta al món. Robin Wright com a testimoni és incapaç de contenir les llàgrimes mentre l’iracund guanyador de l’Oscar retreu alguna cosa al seu gendre mentre li ensenya una foto a la pantalla del seu mòbil.

Darrere dels passos dels seus pares

Durant la presentació de ‘Flag Day’ a Cannes, la Dylan va explicar per què finalment ha decidit encarrilar la seva carrera cap a l’actuació: «Els meus pares em van dir per separat: ‘No seràs una bona directora si no saps què és ser a les sabates de l’actor’». Com a ‘directora’ va provar sort el 2014 rodant el videoclip de ‘Chains’, de Nick Jonas. El 2015 el seu va ser el rostre més conegut de la pel·lícula de terror ‘Condemned’ i va tenir un paperet el 2016 a ‘Elvis & Nixon’, amb Michael Shannon i Kevin Spacey, el guió de la qual –casualitats de la vida– va escriure Cary Elwes, el Westley de «¡com desitgeu!» el ros amor de la seva mare a ‘La princesa promesa’ (Rob Reiner, 1987). El curt de ciència-ficció ‘Unregistered’ i el llargmetratge ‘Aramingo Avenue’ han sigut les seves últimes interpretacions abans d’enlluernar a Cannes.