Lliçons d’estil

Premis Grammy Llatins 2022: els millors vestits de l’alfombra vermella

Els artistes han apostat pel glamur clàssic en general; elles, pels talls sirena amb atrevides obertures a les faldilles, i ells, per vestits d’etiqueta tunejats

Premis Grammy Llatins 2022: els millors vestits de l’alfombra vermella

AFP / EFE / FRAZER HARRISON / RONDA CHURCHILL / CAROLINE BREHMAN

  • Rosalía posa la guinda a l’èxit de ‘Motomami’ amb el Grammy Llatí a àlbum de l’any

  • MULTIMÈDIA: Rosalía, la diva total

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La 23a entrega dels Latin Grammy que premien el millor de la música llatina s’ha celebrat la matinada de dijous a divendres al Michelob Ultra Arena a Las Vegas (Nevada; EUA) i els artistes que han desfilat per la seva alfombra vermella han mostrat glamur i gosadia a dojo en els seus elegants ‘looks’. Els talls sirena, amb escots pronunciats i atrevides obertures a les faldilles han sigut la tònica dels dissenys d’elles, en una nit en què a més del revolucionari ‘Motomami’ de Rosalía, que s’ha alçat amb el Grammy Llatí a l’Àlbum de l’any, ha triomfat en gran l’uruguaià Jorge Drexler, que s’ha emportat set estatuetes.

Notícies relacionades

Pel que fa a ells, tot i que la gran majoria han recorregut al dos peces negre –amb John Legend, com a excepció, ja que ha escollit un conjunt camel–, el cert és que s’ha buscat sorprendre amb els teixits brillants, les solapes sobredimensionades, i amb americanes moltes vegades convertides en toreres.

Passeu i vegeu els ‘looks’ més impressionants de l’alfombra vermella:

Rosalía, de Miu Miu

Rosalía i Rauw Alejandro han arribat junts a l’alfombra vermella de Las Vegas, una cosa que no es veia des del 2021. Conjuntats en negre, han sigut amb diferència la parella més sexi de la gala, mostrant estil a dojo i posant amb molta passió. La catalana ha escollit un vestit llarg de gasa transparent en negre, amb aplicacions plata firmat per Miu Miu de Miuccia Prada. A joc amb unes ulleres negres i una perruca de tall ‘bob’ efecte ‘wet’ que més tard, quan ha rebut els quatre gramòfons, s’ha tret, lluint la seva habitual melena solta. Aleshores, ja havia pujat a l’escenari a cantar ‘Hentai’ amb un sensual granota negre de vinil que es fusionava amb unes botes altes a joc. El seu tercer canvi de vestuari de la nit ha sigut amb la recollida dels premis, moment per al qual la cantant, de 29 anys, s’ha reservat un preciós vestit daurat amb escot ‘bardot’.

Karol G, de White Project

La cantant colombiana no ha passat desapercebuda a l’alfombra vermella amb el seu vestit ‘nude’ transparent que deixava entreveure la seva pell. El disseny de White Project tenia les espatlles descobertes i guants estil clàssic de Hollywood –una tendència que fa furor aquest 2022–, la peça té una pronunciada obertura al centre amb la qual l’artista de melena vermella (també amb efecte ‘wet’) ha presumit d’escultural figura, potenciada amb una ajustada cotilla. L’ha combinat amb unes sandàlies estil gladiador del mateix to i un maquillatge discret en tons cafè. 

Christina Aguilera, de Zac Posen

D’origen equatorià, tot i que nascuda a Nova York, l’artista Christina Aguilera ha fet la seva aparició a l’alfombra vermella amb un vestit porpra amb maxivolums, a joc amb un enorme escot i una silueta encotillada amb drapejats estratègics i muscleres bollades. La manicura, en els mateixos tons que el ‘look’ creat per Zac Posen.

Sebastián Yatra, de DSquared2

L’artista colombià de ‘Tacones rojos’ ha sigut un dels homes més elegants de la gala. Amb un vestit negre, fet a mida, amb brodats negres brillants i sabates a joc. Amb pantalons alts i un discret faixí, es tracta d’una variació de la mateixa línia de vestits negres brodats de la col·lecció Resort 2023 de la firma creada pels germans Dean and Dan Caten, DSquared2. El cantant de 28 anys ha completat el seu ‘look’ amb imponents joies de Cartier

Anitta, de Mônot

Anitta, la cantant brasilera que s’ha apoderat de les llistes de música pop i regaetton, la mateixa que va protagonitzar un sensual ‘perreo’ amb Ayuso durant la gala de Los40 Music Awards 2022, s’ha apuntat a la tendència de la sobrietat que s’imposa avui entre les artistes a les ‘red carpets’ amb un sensual vestit negre amb transparències i silueta encotillada de Mônot. Un disseny clàssic amb cotilla, faldilla tall columna adornada amb un nus el drapejat del qual estilitzava la seva formidable figura. Ha completat el seu ‘look’ amb braçalets d’Elsa Peretti per a Tiffany & Co. i collaret de diamants de la mateixa marca.

Becky G, de Zuhair Murad

La cantant i actriu californiana Becky G, autora de l’èxit ‘Mami’, també ha lluït un vestit del libanès Zuhair Murad, concretament un de la la col·lecció tardor/hivern 2021 d’Alta Costura. Un disseny de festa negre cobert amb pinzellades de lluentons en tons de verd, blau, porprat i vermell, amb escot rodó i cosset ajustat. Ha rematat el conjunt amb guants transparent d’òpera, que són supertendència de temporada.

Luis Fonsi, de Dolce & Gabanna

El cantant porto-riqueny Luis Fonsi ha sigut un dels primers a arribar a l’alfombra vermella, i ho ha fet amb un vestit negre amb esclats daurats de Dolce & Gabanna. També l’ha acompanyat la seva dona, la model Águeda López, que ha lluït un disseny bicolor amb cotilla, moltes brillantors i brodats i una obertura ultrasensual a la faldilla. Com altres de les convidades, ha portat guants transparents i un ‘clutch’ argentat ple de vidres, a joc amb els ‘stilettos’.

Thalía, de Dolce & Gabanna

La cantant mexicana, un de les presentadores de la gala junt amb Anitta, Luis Fonsi i Laura Pausini, ha lluït a l’alfombra vermella un dels vestits més espectaculars de la nit: un disseny amb pronunciat escot-joia en ‘V’, de Dolce & Gabbana. Com no podia ser d’altra manera, l’artista també s’ha apuntat a la moda d’aquesta cerimònia de lluir cames amb una gran obertura al vestit.

Camilo i Evaluna, amb ‘peep toes’ de Fluevog

La parella formada pel colombià i la veneçolana han apostat per acudir combinats en negre a la gala dels premis Grammy Llatins. Evaluna Montaner ha lluït un minivestit negre amb cotilla brodada i baixa amb plomes a joc amb unes sabates ‘peep toe’ de plataforma en color rosa amb vermell de la marca canadenca Fluevog, que han cridat moltíssim l’atenció dels espectadors. Per la seva banda, l’intèrpret bigotut de ‘Todo lo que tengo es tuyo’ s’ha decantat per una particular i fluida versió d’un esmòquing, amb camisa llarga i mocassins brodats amb figures de flors.

John Legend, amb vestit marró

Abans de pujar a l’escenari amb Sebastián Yatra per interpretar, amb esmòquing de ras i camisa blanca desbotonada i corbata de llacet solta, la versió bilingüe de ‘Tacones rojos’, John Legend ha sigut dels pocs homes que s’han atrevit a trepitjar la ‘red carpet’ amb un vestit que no fos negre. El cantant, compositor i actor d’Ohio s’ha presentat davant els fotògrafs amb un vestit creuat marró clar amb solapa i botons negres.