MÉS PERIÓDICO

Nicole Shanahan, l’espinosa aventura d’Elon Musk

  • L’idil·li del CEO de Tesla amb l’advocada ha trencat el seu matrimoni amb Serguei Brin, cofundador de Google, i la relació entre els magnats

Nicole Shanahan, l’espinosa aventura d’Elon Musk

Billy Bennight / Zuma

2
Es llegeix en minuts

L’home més ric del món, Elon Musk, de genolls en una festa davant el cofundador de Google Serguei Brin, suplicant-li perdó per haver-se ficat al llit amb la seva dona. Aquesta suculenta foto, recollida per The Wall Street Journal, ha posat en el disparador Nicole Shanahan (Oakland, 1985), advocada, empresària i filantropa que va obtenir fama mundial el 2019 pel seu matrimoni amb Serguei Brin, amb qui té una filla de quatre anys. La suposada aventura de Shanahan amb el CEO de Tesla durant la fira Art Basel a Miami el desembre passat s’hauria carregat, a més d’un matrimoni malmès pels rigors de la criança durant la pandèmia, la llarga amistat entre els dos magnats.

Tot i que Elon Musk ha negat l’idil·li –«no he tingut sexe en molt temps», es defensava a Twitter–, l’episodi ja ha tingut implicacions empresarials. El confundador de Google, que durant la crisi financera del 2008 no va dubtar a invertir mig milió de dòlars en Tesla, ha ordenat als seus assessors financers retirar totes les seves inversions de les empreses d’Elon Musk, amb una fortuna valorada en 242.000 milions de dòlars. Serguei Brin ocupa, per la seva part, el vuitè lloc en el rànquing de fortunes mundials i té un patrimoni net de 94.600 milions de dòlars.   

Aquest triangle amorós tan elitista el completa Nicole Shanahan, de 37 anys i orígens humils. Filla d’una emigrant xinesa que treballava com a empleada domèstica i amb un pare diagnosticat d’esquizofrènia bipolar quan ella tenia nou anys, la seva infància va estar marcada, a més de per l’escassetat econòmica, pel caos. Shanahan ha confessat que va tirar endavant gràcies a les xarxes d’assistència pública que encara hi havia als 90 als Estats Units i es declara una dona compromesa amb la justícia social i la lluita contra el canvi climàtic. Va aconseguir graduar-se a la Universitat de Puget Sound, on va estudiar Economia, Estudis Asiàtics i Xinès Mandarí. Es va llicenciar en Dret a la Universitat de Santa Clara i també va realitzar un intercanvi a la Universitat Nacional de Singapur.

Congelar embrions

Notícies relacionades

En el seu perfil de Linkedin, aquesta advocada que exerceix a Califòrnia destaca la seva activitat com a investigadora a CodeX, el Centre d’Informàtica Jurídica de Standford. També és CEO i fundadora de l’empresa de tecnologia legal ClearAccessIP i de la fundació Bia-Echo, que té l’objectiu d’allargar la fertilitat femenina, una qüestió personal. «Com que moltes dones no estan a punt per formar una família als 30 anys, vaig decidir fer-me càrrec jo mateixa d’aquest assumpte i congelar embrions», va explicar en un emotiu discurs el 2019.

«Però després de tres intents fallits de producció d’embrions i tres dotzenes de visites a clíniques de fertilització in vitro a l’àrea de la badia de San Francisco, vaig aprendre que no era tan infrangible com pensava». Abans que saltés la polèmica, Shanahan es declarava optimista sobre com podia créixer en el seu rol filantròpic després del divorci de Serguei Brin, del qual actualment està negociant els termes. Ella aspira a aconseguir mil milions de dòlars, malgrat l’existència d’un acord prematrimonial les clàusules del qual són, per ara, un secret.