Conté espòilers

‘Harry Potter: Regreso a Hogwarts’: 5 secrets revelats en l’especial d’HBO Max

Els protagonistes Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint i altres dels protagonistes de la saga de Harry Potter airegen detalls inèdits en l’especial d’HBO Max

‘Harry Potter: Regreso a Hogwarts’: 5 secrets revelats en l’especial d’HBO Max

HBO MAX

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En un to de conte de Nadal desbordant d’almívar, les estrelles de la saga de Harry Potter s’han reunit 20 anys després en l’especial Harry Potter: Regreso a Hogwarts’, que des de l’1 de gener es pot disfrutar a HBO Max. Més enllà de veure com estan en l’actualitat els seus principals protagonistes (Daniel Radcliffe , Emma Watson i Rupert Grint), així com el director de les dues primeres pel·lícules, Chris Columbus, i altres actors que també participen en l’especial, com Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch i Ian Hart, entre d’altres, els fans tornaran durant una hora i mitja a l’escola de màgia revisitant alguns dels seus més emblemàtics decorats.

Notícies relacionades

«Sembla que no hagi passat el temps, però alhora n’ha passat molt», assegura Emma Watson / Hermione, en un moment de la reunió, en què crida l’atenció la poca presència que té l’autora dels llibres, J.K. Rowling, ja que només apareix al principi per recordar la dificultat de trobar un actor que encarnés el protagonista, i a sobre es tracta d’imatges gravades en una entrevista del 2019). Darrere d’aquest vel hi podria haver la polèmica que el 2020 va protagonitzar l’escriptora, acusada de «transfòbica» per dir que els homes que no s’operen no han de ser reconeguts legalment com a dones.

Aquest detall, no obstant, no resta interès a l’especial, en el qual s’apunten detalls i dades divertides –alguns de més coneguts que d’altres– sobre el càsting, el rodatge i fins i tot diversos enamoraments sobtats que es van donar en el set.

Daniel Radcliffe, colada per Helena Bonham Carter, i Emma Watson, per Tom Felton

Fa una dècada, a l’acabar el rodatge de ‘Harry Potter: Les relíquies de la mort. Part 2’, Radcliffe, que llavors tenia 22 anys, es va armar de valor per confessar a la llavors dona de Tim Burton que estava enamorat d’ella. En la conversa que l’actor manté en l’especial amb Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange, en la saga), com no podia ser d’altra manera, recorden aquella carta que li va escriure: «Estimada Helena Bonham Carter. Ha sigut un autèntic plaer treballar amb tu i ser el teu posavasos, ja que sempre acabava aguantant el teu cafè. T’estimo, i tant de bo hagués nascut 10 anys abans per haver tingut una oportunitat amb tu. T’envio molt d’amor i et dono les gràcies per ser tan guai». L’actriu ha explicat ara que guarda la nota al seu lavabo.

Però Radcliffe no va ser l’únic a qui Cupido va disparar les seves fletxes en el rodatge. Watson també ha recordat el moment en què es va «enamorar» platònicament del jove Tom Felton (Draco Malfoy). Va ser durant uns exercicis escolars durant el rodatge: «Havíem de dibuixar com ens imaginàvem Déu i el Tom va dibuixar una noia amb una gorra al revés sobre un patinet i, no sé com dir-ho, simplement em vaig enamorar d’ell». La intèrpret britànica ha prosseguit: «Cada dia arribava i buscava el seu número al llistat i, si hi era, el dia es tornava més emocionant». Per la seva banda, Felton, tres anys més gran que la seva companya, ha parlat així de la seva relació amb qui considerava una germana petita: «La protegia molt, sempre he tingut debilitat per ella i la continuo tenint fins al dia d’avui». Al final, «mai ha passat res romàntic entre nosaltres, simplement ens estimàvem», ha aclarit Watson.

Alan Rickman va saber del final de Snape abans que ningú 

Gràcies a la conversa entre Gary Oldman (Sirius Black) i Daniel Radcliffe (Harry Potter) s’ha sabut quin actor va saber des del principi com acabaria la història: Alan Rickman, el desaparegut actor que va encarnar Severus Snape. «Ens en vam anar assabentant amb cada llibre», assenyala Oldman, i Radcliffe revela a continuació: «[Alan] Rickman era l’únic. Rickman sí que ho sabia, només ell». «Des del principi, li va dir a Jo [J.K. Rowling] que necessitava saber què passaria». Rickman tenia la informació i mai ho va dir a Chris [Columbus] ni a ningú. I Chris li preguntava: ‘¿Per què fas això?’, i ell responia ‘després t’ho explico’», diu Daniel.

Alan Rickman va morir a causa d’un càncer de pàncrees, el 14 de gener de 2016, als 69 anys. Feia cinc anys que s’havia estrenat l’última pel·lícula de la saga.

Watson va estar a punt de deixar la saga

En l’època de ‘Harry Potter i l’orde del Fènix’, Emma Watson tenia 17 anys i se sentia molt angoixada a causa de la creixent repercussió de les pel·lícules del nen aprenent mag. Va estar a punt d’abandonar la franquícia. Mentre Radcliffe i Grint es recolzaven mútuament i Felton tenia els seus «companys» d’aventures, Watson se sentia sola. «El tema de la fama finalment va arribar a casa, i en gran», explica l’actriu, de 31 anys. «No ho vaig fer perquè els fans eren tot el que necessitàvem en aquell moment. Però em sentia bastant sola, pensava que la fama i tota l’atenció mediàtica no acabarien mai», rebla en l’especial.

Watson i Grint, histèrics pel petó final

El petó que es fan Hermione i Ron en l’última pel·lícula de la saga va ser tan emocionant per als fans com per als mateixos protagonistes, Grint i Watson. Tal com explica el director, David Yates, va ser com «preparar-los per a un gran esdeveniment esportiu». Tots els companys volien ser al set per ser testimonis del moment. Segons Watson, la química que hi havia entre ella i Grint era el més semblant a la que hi ha amb un familiar, per això haver de besar-lo va ser un dels reptes més complicats que va assumir. «Besar Rupert és una de les coses més difícils que he hagut de fer. Sentia que estava malament en tots els sentits. Som com germans», ha recordat. L’actriu també explica que quan va arribar el moment, estaven tan nerviosos que no podien parar de riure, i que va ser ella qui va haver de fer el primer pas. «Se suposava que havia de ser un petó dramàtic, però tu i jo ens desconcentràvem. No paràvem de riure i tenia molta por que mai ens sortís bé, perquè no ens ho podíem prendre seriosament», ha explicat. Per la seva banda, Grint ha admès que va estar a punt de desmaiar-se quan va veure la seva amiga acostant-se a ell. 

Les espelmes flotants del Gran Saló eren de veritat

Tot i que les pel·lícules de Harry Potter van utilitzar moltes imatges generades per ordinador per recrear la màgia a la gran pantalla, les espelmes flotants al Gran Saló de Hogwarts van ser una de les poques excepcions, tal com han explicat ara els seus protagonistes. «Un dels meus moments favorits en el set va ser quan totes les espelmes flotants van començar a cremar a través de les cordes que les lligaven al sostre i van començar a caure a través del Gran Menjador», descriu Radcliffe.