EL FLIRTEIG A TRAVÉS DE LES APLICACIONS DE MÒBILS

Gisela: "Una foto diu moltes coses, saps el que transmeten els seus ulls"

Una dona que va conèixer la seva actual parella en una 'app' per lligar explica el seu testimoni

zentauroepp2520395 barcelona 31 12 04 nochevieja   fin de a o  amanecer en la b170729123706

zentauroepp2520395 barcelona 31 12 04 nochevieja fin de a o amanecer en la b170729123706 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Sonia Gutiérrez
Sonia Gutiérrez

Periodista

ver +
Eli Vivas
Eli Vivas

Periodista de dades

ver +

Una de les crítiques a les apps de lliguar és com de frívol resulta elegir parella a partir d’unes fotos i un breu text. A Tinder, una de les aplicacions més usades, es porta a l’extrem: surt a la pantalla un carrusel de candidats, si mous el dit a l’esquerra, descartat; si el mous a la dreta, acceptat. Sí, no, sí, no, no, no... ¿Com és possible enamorar-se així? Doncs és possible. Al capdavall, no deixa de ser una versió virtual i accelerada de l’amor a primera vista.

  

«Una foto diu moltes coses, saps el que transmeten els ulls», diu la Gisela (nom fictici), que va conèixer la seva actual parella a Tinder. Oculta el seu nom real perquè no vol que se sàpiga que el seu amor va sorgir a internet. «No és tan romàntic», opina. Esperin a conèixer la seva història i jutgin.

    

Ell li va enviar un super like per Tinder, que ve a ser el màxim, la va buscar per Instagram i li va enviar un missatge. A ella, que havia tingut dues experiències en una altra xarxa social que van ser un «desastre», tant interès la va aclaparar. «Dona’m temps», li va demanar. Van xatejar fins que van quedar per fer un cafè. «Hi anava sense cap pretensió», diu. Però hi va haver connexió: després del cafè van passejar, se’ls va fer de nit i van sopar... «Som perfils molt diferents», diu ella; sense l’app difícilment haurien coincidit.

‘E-MAILS’ D’AGRAÏMENT

Les empreses de dating apps reben diàriament e-mails d’usuaris amb històries així. «¡Fins i tot ens envien fotos de nadons!», explica Claire Certain, directora de Comunicació de Happn. «La possibilitat d’haver conegut la teva parella a través de serveis de dating és cada dia més normal», explica María Capilla, responsable de Màrqueting de Meetic per a Espanya i Portugal.

    

Que estigui en auge ajuda a fer que es normalitzi, afegeixen. El 83% d’usuaris espanyols de Meetic no tindrien problemes a dir als amics que han conegut la parella a internet, però a les seves mares només els ho diria el 56%, segons dades d’aquesta companyia. Cristina Miguel, professora titular a la Universitat Leeds Beckett experta en cultura digital, considera no obstant que segueix havent-hi un «estigma social» i vergonya.

Notícies relacionades

    

Tant si es declara públicament com no, és possible trobar parella en apps de lliguar. La Gisela i el seu noi celebren a l’agost el seu primer any junts. Felicitats.