L’estrella de l’equip espanyol

Els Jocs de Pequín entren en l’hora Queralt Castellet

  • La ‘rider’ de Sabadell inicia aquesta matinada el camí per aconseguir dimecres una medalla olímpica.

  • «Arribo molt motivada perquè em sento en el millor moment de la meva carrera», afirma.

Els Jocs de Pequín entren en l’hora Queralt Castellet

REUTERS/Mike Blake

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Queralt Castellet parla des de la Vila Olímpica de Pequín. Transmet seguretat, repeteix que està en el seu millor moment esportiu als 32 anys i que aspira a tot en aquests Jocs d’Hivern, convençuda que és la referència i la líder de la delegació espanyola per aconseguir una medalla, és igual el metall. En el seu cas, gràcies a una prodigiosa actuació en el ‘halfpipe’ olímpic, un mig tub de neu on es fan salts acrobàtics en taules de ‘snow,’ un ‘halfpipe’ que li encanta pel seu disseny i on comença a actuar aquesta matinada.

És una de les millors especialistes de ‘snowboard’ del món, una ‘rider’ com s’identifiquen entre elles; experimentada, amb medalles en qualsevol esdeveniment internacional, menys en els Jocs, en el que serà la seva cinquena actuació olímpica; dues vegades abanderada de la delegació espanyola, la setmana passada juntament amb el pilot de trineu Ander Mirambell. «Arribo a aquests Jocs molt motivada i amb moltes ganes després d’una temporada formidable. Ara em sento en el millor moment de la meva carrera», va recalcar aquest dimarts des de Pequín.

L’actuació de la ‘rider’ de Sabadell coincidirà aquesta matinada amb la de l’esquiador acrobàtic, Javi Lliso, que busca la primera medalla espanyola en aquests Jocs. Queralt haurà d’esperar fins dimecres per saber si puja al podi de Pequín i trenca la mala sort que l’ha acompanyat en les quatre cites olímpiques a les quals ha acudit, amb un diploma com a principal botí, aconseguit fa quatre anys a Pyeongchang. Ha de superar dues sèries classificatòries. Hi ompeteixen 25 i 12 passen a la final.

Trucs sense errors

El primer objectiu és classificar-se per a la final de la matinada de dimecres, a base de trucs, de planxar la taula sense errors i, sobretot, de destacar entre un grup d’especialistes, tan igualat, com homogeni, rivals i alhora amigues, en molts casos, després de coincidir en ‘halfpipes’ repartits per tot el món. 

«Som moltes les noies que podem aconseguir una medalla, almenys 10, fins i tot 12. M’agrada molt la manera de treballar de les japoneses, com valoren el detall i l’estil, segons la seva cultura, i com es recolzen entre elles. Però també destaco la nord-americana Chloe Kim». La baralla per les medalles estarà molt disputada dimecres a la matinada, per la qual cosa no val errar ni de bon tros arriscar més del compte en les dues sèries classificatòries d’aquesta matinada.

Castellet va ser de les primeres olímpiques a arribar a Pequín. Va viatjar directament des dels Estats Units, una cosa que van voler evitar les autoritats esportives espanyoles, que desitjaven que primer fes escala a Madrid. I va haver d’acudir als Jocs en solitari, sense el seu habitual equip col·laborador. El seu entrenador no va poder desplaçar-se a la Xina al contagiar-se de covid i el seu fisioterapeuta, tampoc, a causa de qüestions personals.

En solitari

Notícies relacionades

Queralt porta una vida esportiva treballant en solitari, viatjant per tot el món, superant els contratemps de la vida, vivint al dia, lluny dels contractes milionaris d’altres astres de l’esport, fins i tot de les millors especialistes amb la taula. I, entre els seus èxits, li falta aquesta medalla olímpica esquiva des que es va presentar davant la societat dels Jocs a Torí 2006.

«¿Penjar-me una medalla? Tots els Jocs i competicions són diferents però sempre afronto les proves amb l’objectiu i l’estratègia dels meus trucs per ser a dalt de tot». És Castellet la màxima opció espanyola, l’esportista que necessita una medalla olímpica després de ser estrella dels X Games (referència en l’‘snow’), la Copa del Món i fins al Mundial de l’especialitat on ella, fins ara, ha aconseguit una medalla de plata i una altra de bronze.