GEST SOLIDARI

Adama Traoré s’uneix a Common Goal i donarà l’1% del sou a la lluita contra el racisme

L’ex del planter blaugrana i internacional espanyol s’afegeix al projecte impulsat per Juan Mata

Adama Traoré s’uneix a Common Goal i donarà l’1% del sou a la lluita contra el racisme

EP

3
Es llegeix en minuts

Adama Traoré s’afegeix a Common Goal, l’equip contra el racisme impulsat per Juan Mata. L’ex del planter blaugrana, que juga en el Wolverhampton anglès, donarà l’1% del seu salari a la lluita contra la xenofòbia.

Common Goal va confirmar aquest dimarts que Traoré va anunciar el seu compromís de lluitar contra el racisme en l’esdeveniment de la Global Goal Weeks, celebrat el cap de setmana passat a l’Expo de Dubai, on va compartir estrada amb altres personalitats com el cofundador de Microsoft Bill Gates, l’actriu Robin Wright, el ‘youtuber’ Ptajakta Koli o el director de cine Richard Curtis.

«Amb massa freqüència, en el futbol els titulars són ocupats per accions racistes. Si he après una cosa en la meva carrera, és que liderar amb accions i no amb paraules buides és el que marca la diferència. M’uneixo a Common Goal per fer front al racisme a través del projecte antiracista», va dir Traoré.

El jugador va considerar important «utilitzar» la seva «plataforma per ser part de la solució». «Sé que el meu 1% per si sol no arreglarà aquest problema i que la meva veu per si sola no resoldrà el racisme sistèmic. Però si més companys s’uneixen en aquest esforç col·lectiu, l’impacte que aconseguirem serà veritablement significatiu», va afegir.

El projecte ARP persegueix acabar amb el racisme en el futbol a través d’un mòdul de formació antiracista dirigit a propietaris i presidents de clubs, entrenadors professionals i de futbol base, futbolistes i aficionats.

Common Goal va recordar que es va posar en marxa l’any passat als Estats Units, amb una coalició de líders del sector que inclou clubs com Chicago Fire, Angel City i Oakland Roots, a més de jugadors professionals com el porter del Manchester City i de l’USMNT, Zack Steffan, i també el major grup d’aficionats del país,The American Outlaws.

Actualment l’equip de Common Goal compta amb més de 200 jugadors i entrenadors professionals de 45 nacionalitats, entre els quals el també internacional espanyol Dani Olmo, l’argentí Paulo Dybala, l’alemany Serge Gnabry, el tècnic alemany del Liverpool Jurgen Klopp, la danesa Pernille Harder, la neerlandesa Vivianne Miedema i la xilena Christiane Endler.

L’elogi del ‘capità’

Juan Mata va considerar «fantàstic veure que un altre jugador de la selecció espanyola» s’uneixi a ell, a Dani Olmo i a Irene Paredes, central del Barça femení, «en aquest equip cada vegada més nombrós i que ja compta amb més de 200 professionals de tot el món».

«A Espanya, hi ha moltes jugadores inspiradores que ja són membres de Common Goal i espero que el fet que Adama s’uneixi al moviment per actuar contra el racisme inspiri altres jugadors masculins de LaLiga i la selecció a unir-se al moviment. L’1% pot semblar poc, però col·lectivament té un impacte únic», va apuntar.

Notícies relacionades

El moviment Common Goal va arrencar el 2017 quan Juan Mata va donar l’1% del seu salari a ONGs que utilitzen el futbol com a eina de transformació i, des d’aleshores, ha crescut fins a arribar a 210 jugadors i directius, entre els quals el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, l’exjugador Eric Cantona i clubs com el Nordsjælland de la Superlliga danesa, a més de les recents incorporacions Adidas i DAZN.

La iniciativa va insistir que el seu objectiu a llarg termini és impactar positivament en la vida de 100 milions de joves el 2030 i va destacar que a més de les 150 ONGs associades els membres del moviment també generen impacte social a través de projectes col·lectius per promoure la pau, la igualtat de gènere, la inclusió dels joves LGBTQ+.

Temes:

Adama Traoré