Motor

El Gran Premi d’Austràlia de Fórmula 1 es cancel·la, segons mitjans locals

  • El coronavirus impedirà per segon any consecutiu la disputa de la carrera en territori oceànic

El Gran Premi d’Austràlia de Fórmula 1 es cancel·la, segons mitjans locals

Max Verstappen (Red Bull) suma una nueva pole en el GP de Estiria de Fórmula 1

1
Es llegeix en minuts

L’organització del Gran Premi d’Austràlia de Fórmula 1 ha comunicat de manera oficial que la carrera no podrà disputar-se a causa de la situació que travessa el país en relació amb la pandèmia de coronavirus. En les últimes setmanes Austràlia ha portat a terme confinaments de curta durada en diferents zones per prevenir l’expansió de la variant delta de la Covid-19 al seu territori.

En un tuit han fet públic que la competició no podrà disputar-se a causa de les «restriccions i desafiaments logístics» que comporta l’escenari pandèmic actual. És el segon any consecutiu que la malaltia impedeix que els monoplaces rugeixin a Austràlia.

Notícies relacionades

El president de la corporació del Gran Premi australià ha explicat que se senten «profundament decebuts perquè, per segon any consecutiu, tant els fans de la fórmula 1 com els de MotoGP no podran veure els millors pilots competir en els meravellosos circuits de Phillip Island i Albert Park Grand Prix».

No obstant, Stefano Domenicalli, president de la Fórmula 1, va confirmar que «tot i que és decebedor no poder competir a Austràlia aquesta temporada, tenim confiança en la nostra capacitat per proporcionar un calendari competitiu de 23 carreres el 2021 i tenim diverses opcions disponibles per substituir la vacant deixada per Austràlia».