Els Europeus de natació

De Valdés, cinquena al 1.500 de l’Europeu en una jornada amb quatre finalistes

De Valdés, cinquena al 1.500 de l’Europeu en una jornada amb quatre finalistes

Efe

2
Es llegeix en minuts

L’actuació de María De Valdés va ser la més destacada aquest divendres per a l’equip espanyol en una jornada de l’Europeu de Budapest amb quatre finalistes. La nedadora malaguenya va aconseguir un brillant cinquè lloc a la final dels 1.500 metres lliures al Campionat d’Europa de Budapest i la de Santander Jimena Pérez va ser setena (16.19.11) en una prova que va dominar, de principi a final, la italiana Simona Quadarella.

«Estic molt contenta, he tingut bones sensacions. La carrera ha començat molt ràpida i he intentat sortir valenta», va admetre De Valdés, que va establir a la final una millor marca personal, gairebé dos segons més ràpida que a les sèries de dijous. «He anat al màxim fins al final i estic satisfeta. Tinc ganes d’acabar el campionat com el vaig començar».

Jessica Vall i Marina García, per part seva, també van acabar lluny de les medalles amb la vuitena i setena plaça en els 200 braça. Totes dues van arrencar amb opcions però no van poder fer res davant el poder de la britànica Molly Renshaw, campiona del món de la distància el 2016, i vencedora a la capital hongaresa amb autoritat.

Marina va començar amb força, però va acabar despenjant-se a l’últim 100 i va nedar en 2.25.76, mentre la del CN Sant Andreu va perdre aviat la referència i ja no va poder enganxar-se a la carrera (2.25.84).

Descans per a Hugo

En 200 esquena, el gran protagonista dels campionats per a Espanya, el triple medallista Hugo González, va entrar a les semifinals amb un temps de 1.59.10, molt lluny de les seves millors prestacions, i «de manera consensuada, l’equip espanyol el va donar de baixa» per a la sessió de tarda «pensant en el 100 papallona on buscarà mínima olímpica» aquest dissabte. Sí que va passar Manu Martos, que va caure a les ‘semis’ amb el vuitè lloc de la seva sèrie, mentre que Nico García no va superar l’eliminatòria inicial.

Notícies relacionades

Lidón Muñoz va caure a les semifinals dels 100 lliures amb la sisena millor marca de la seva sèrie (54.76), tot i que va ser a la prova matinal quan millor es va trobar amb un 54.67, pròxim a aquest rècord d’Espanya que posseeix de 54.33 i que a més li va donar el bitllet olímpic.

En altres proves, els 200 metres estils, ni África Zamorano, ni Cata Corró van aconseguir el bitllet a la final després de les seves notables actuacions a la sessió del matí. Per part seva, Alba Vázquez tampoc va poder progressar, de la mateixa manera que altres espanyols que van quedar fora del tall. Els bracistes del 50 Gonzalo Carazo (28.27) i Jaime Morote (28.35), i els vuitcentistes Alejandro Puebla (8.07.28) i Miguel Durán (8.14.02).

Temes:

Natació