(A fora i a dins de l'octàgon)

Els 10 'cops' de McGregor

El lluitador irlandès de MMA es retira

zentauroepp47509770 conor mcgregor190326134254

zentauroepp47509770 conor mcgregor190326134254 / Steve Marcus

3
Es llegeix en minuts
EFE

El lluitador irlandès d’arts marcials mixtes Conor McGregor, va anunciar aquest dimarts la seva retirada de la Ultimate Fighting Championship (UFC), després d’una carrera tan brillant a la "gàbia" de baralla com controvertida fora d’ella.

Aquests són els 10 moments que defineixen a una de les estrelles més grans que ha donat aquest esport de contacte extrem.

1.- Nascut al barri dublinès de Crumlin el 1988, McGregor, conegut com 'The Notorious', va aprendre l’ofici de lampista, però la seva vida va canviar definitivament el dia que va deixar la tenalles per agafar els guants. Va debutar a l’UFC a Suècia el 2013 davant de Marcus Brimage, a qui va enviar a la lona en el primer assalt.

2.- Ràpid de mans i llengua, Conor també oferia espectacle a la sala de premsa i es presentava als promotors de les la UFC com la nova banya de l’abundància: "Puc fer-vos rics. Canviaré la teva vida de pobre. Quan em contractis, serà una celebració. Truca a casa, truca a la teva dona. McGregor ens ha fet rics. Posa’t la calces vermelles".

3.- Amb estatus ja d’estrella, 'The Notorious' arrabassa a José Aldo el 2015 el cinturó de campió del món del pes ploma de l’UFC 194, amb un espectacular ‘knock-out’ en el primer assalt, després de només 13 segons de baralla. Cap altre lluitador ha besat la lona tan aviat en la història d’aquesta competició.

4.- L’any següent, McGregor derrota Eddie Alvarez en el combat pel títol mundial de l’UFC 205 de pes lleuger, la qual cosa converteix el dublinès en el primer lluitador que ostenta simultàniament dos cinturons de campió del món en dues categories diferents.

5.- Arran de la seva enorme fama, Conor fa el salt a la boxa professional el 2017 amb un combat davant d’un púgil de llegenda com Floyd Mayweather Jr. El nord-americà el va deixar fora de combat en el desè assalt d’una baralla que, no obstant, no ha sigut presa gaire seriosament pel món de la boxa, però que va generar enormes beneficis econòmics per als implicats. Poc després, el mateix McGregor el va qualificar de "circ".

6.- El novembre d’aquell mateix any, l’irlandès va ser multat amb 400 euros per excés de velocitat per un jutjat de Dublín, després de declarar-se culpable de conduir a gairebé 160 quilòmetres per hora per una carretera amb límit de 100 als afores de la capital. "Li he de preguntar una cosa, ¿Quant guanya? Pot ser que sembli estúpid, però l’hi he de preguntar i, sisplau, no em digui que guanya 110 milions en un dia", li va plantejar la magistrada durant el judici. "Són 140 milions", va respondre McGregor.

7.- L’abril del 2018, McGregor va haver de pagar una fiança de 50.000 dòlars després d’escoltar tres càrrecs d’agressió i un de vandalisme imposats per la seva participació en un aldarull a l’aparcament interior del Barclays Center de Brooklyn, Nova York (EUA). Les càmeres de seguretat el van captar fora de si, donant objectes a través de la finestra d’un autobús que transportava lluitadors de l’UFC, després de perdre el seu combat contra el rus Khabib Nurmagomedov a l’UFC 229.

8.- A finals del 2018, McGregor sorprèn amb la seva faceta empresarial al presentar la seva pròpia (i exitosa) marca de whiskey irlandès "Proper No. Twelve", amb referència al número 12 amb què s’identifica el seu barri natal de Crumlin, un dels més pobres de Dublín.

9.- El passat 11 de març, el lluitador va ser arrestat a Miami Beach, acusat de robatori i conducta criminal per trepitjar i emportar-se el telèfon d’un seguidor que va intentar fotografiar-lo.

Notícies relacionades

10.- 'The Notorious' comunica el 26 de març del 2019 la seva retirada de l’UFC a través del seu compte de Twitter, el que sorprèn els seus seguidors, ja que dies abans havia assegurat que estava llest per tornar i en converses per formalitzar noves baralles en els pròxims mesos.

McGregor ja va anunciar el 2016 la seva marxa de l’octàgon, en una maniobra interpretada després com una estratègia comercial per generar més expectació en la seva tornada. Els seus fans es pregunten ara si aquest geni del màrqueting i el ‘ring’ se’n va definitivament.