NEGOCIACIÓ

L'Aràbia Saudita negocia un contracte de patrocini amb el Manchester United

El país àrab té la intenció d'invertir diners en el club anglès, tot i que encara no s'ha arribat a un acord

aguasch46940861 manchester  england   february 12  the manchester united tea190218105533

aguasch46940861 manchester england february 12 the manchester united tea190218105533 / Matthew Peters

1
Es llegeix en minuts

El Govern de l’Aràbia Saudita ha informat aquest dilluns que està negociant un contracte de patrocini amb el Manchester United, però ha recalcat que, malgrat l’hipotètic acord el príncep hereu, Mohamed bin Salman, no pretén comprar el club anglès. El ministre d’Informació, Turki al Shabana, va dir en un missatge a Twitter que el United  va mantenir una reunió amb el Fons d’Inversions Públiques Saudita (PIF) per discutir sobre una oportunitat de patrocini, però va aclarir que no s’ha arribat a un acord.

"Els informes que al·leguen que sa altesa reial, el príncep hereu Mohamed bin Salman, pretén comprar el Manchester United són completament falsos. El Manchester va mantenir una reunió amb el PIF per discutir una oportunitat d’inversió. No s’ha materialitzat cap acord", va assegurar el ministre a Twitter.

Fons sobirans

El PIF és un dels fons sobirans més grans del món i té invertits 250.000 milions de dòlars en empreses saudites i estrangeres, incloent-hi bancs, el gegant de la siderúrgia ArcelorMittal, companyies tecnològiques, com Uber, i el fabricant d’automòbils elèctrics Tesla.

Les autoritats del fons han anunciat que pretenen diversificar la seva cartera d’actius i elevar les seves inversions fins als 400.000 milions de dòlars el 2020.

Esdeveniments esportius

Notícies relacionades

En el marc del programa d’obertura que impulsen les autoritats del país, l’Aràbia Saudita ha apostat per organitzar més esdeveniments esportius d’interès internacional.

El gener passat va organitzar la Supercopa italiana de futbol i a finals de l’any passat, un torneig amistós amb les seleccions del Brasil i l’Argentina, a més d’una carrera de la Fórmula E.