DECISIÓ PERSONAL

Una jugadora sueca deixa l'handbol al patir disfòria de gènere

"He nascut amb el cos equivocat", confessa Louise Sand

louise-sand

louise-sand

1
Es llegeix en minuts

Louise, 'Loui', Sand, més de cent vegades internacional amb la selecció absoluta sueca, ha anunciat la seva retirada als 26 anys de l’handbol, després de confessar que pateix disfòria de gènere. Sand havia avançat inicialment la seva decisió a la xarxa social Instagram, on va escriure: "He rescindit el meu contracte amb l’equip del meu club, el Fleury. El club i les noies han sigut absolutament meravellosos. Espero que entenguin i respectin la meva decisió. Ara és el moment de viure la meva vida de veritat". Després, en un ‘podcast’, va explicar el motiu que l’ha portat a rescindir el contracte que tenia firmat amb el Fleury francès.

"Ho he passat molt malament en els últims temps. Sempre he sabut a què es devia, cosa que, d’alguna manera, és bo. He nascut amb el cos equivocat. Si fos una persona anònima sense minuts a la pantalla de televisió hauria sigut molt més fàcil", va afirmar en el ‘podcast’ la popular jugadora, que acumulava 105 partits amb Suècia i 221 gols.

Retirada meditada

En declaracions aquest dimarts a la televisió pública sueca SVT, Sand va assegurar que confessar el seu problema ha sigut un "alleujament" i que havia estat meditant la seva retirada des de feia "molt temps". "Em sento molt alliberada per no haver de respondre a preguntes sense necessitat de mentir. Sempre he sigut una persona molt oberta", va afegir.

Notícies relacionades

Sand, que forma parella amb la futbolista sueca internacional Emma Berglund, va assenyalar que després de ser-li diagnosticat el trastorn, ara començarà un tractament amb hormones, tot i que no va voler revelar encara si se sotmetrà a una operació de canvi de sexe.

L’anunci ha provocat nombrosos missatges de suport a les xarxes socials a Sand, que ha dit que se sentia desbordada per les mostres d’"amor" rebudes, tant de familiars i amics com de desconeguts.

Temes:

Suècia Handbol