L'Espanyol dóna per liquidat el contracte amb Power8

El club blanc-i-blau ha fet oficial que el camp passarà a dir-se RCDE Stadium mentre resol la recerca d'un nou patrocinador

 

  / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

L’Espanyol disputarà aquest vespre al Piz­juán (18.15 h, C+Liga) el seu últim partit del 2015. L’equip periquito tancarà l’any i també posarà fi a l’estafa de Power8, l’empresa de suport tecnològic per a les cases d’apostes esportives amb què va firmar un contracte de set anys (tres més quatre d’opcionals) el juny del 2014 i que va resultar ser un engany. Els jugadors lluiran avui per última vegada el logo a la samarreta, mentre els operaris del club van eliminant tot rastre de la companyia al camp, que passa a denominar-se RCDE Stadium fins que es produeixi un acord amb un altre patrocinador per a la cessió del naming right. La directiva també treballa a marxes forçades per lluir nou espònsor a la samarreta en el derbi de dissabte contra el Barça. 

La història del patrocini de Power8 es va iniciar l’estiu de l’any passat, amb l’anunci a bombo i platerets de l’acord amb una empresa líder de tecnologia en el joc en línia. A ningú li sonava aquesta companyia, que ja mantenia relacions comercials amb el Fulham i l’Everton. Power8, que havia d’aportar 35 milions en set anys, es venia com la futura líder del sector de la indústria del joc en línia i mòbils. 

El president Joan Collet va reconèixer la setmana passada a la junta d’accionistes periquita que hi va haver recels des del primer moment. «Sabíem que podia passar això. Era un risc que existia, però el vam assumir, encara que estem contents dels diners ingressats», va dir el dirigent. L’empresa va pagar una mica més que el primer termini (uns set milions) i després va desaparèixer a poc a poc.

LA VISITA DE CHEN / El mes de maig passat aquest diari va revelar l’estafa de la companyia, que va posar com a esquer l’Espanyol per captar inversors a la Xina. La societat va deixar les seves oficines de Barcelona i a l’octubre va presentar un concurs voluntari de liquidació. Un any i mig ha durat la vinculació periquita amb Power8, que es va lluir a la samarreta del primer equip i, sobretot, va donar nom a l’estadi de Cornellà.

L’empresa emergent va resultar ser un exemple de llibre d’estafa piramidal i l’Espanyol busca ara un patrocinador per a la samarreta, que reportarà un milió d’euros per mitja temporada. «Estem intentant que el dia 2 estigui tot tancat per lluir-ho davant del Barça. És un partit molt seguit a nivell mundial», va valorar ahir Collet durant una trobada amb la premsa a Cornellà.

Notícies relacionades

El futur propietari, Chen Yansheng, està de visita a Barcelona, ajustant amb Dani Sánchez Llibre els detalls per al seu desembarcament al club. L’empresa Rastar Group ja podria tenir presència aquest dissabte a l’estadi. «Ningú m’ha dit que Chen tingui la intenció d’estar a la llotja. No vull parlar d’ell», va apuntar Collet.

GALCA, AMBICIÓS / L’equip, mentrestant, afrontarà un desafiament a Sevilla. Galca recupera Víctor Sán-chez i Caicedo serà titular després de saltar-se la jornada de firmes als nens per un procés gripal. «Anirem a atacar, amb la mateixa ambició que a casa. Intentarem imposar el nostre joc», va analitzar el tècnic romanès, que suma dos triomfs en dos partits a la banqueta periquita. El Sevilla i el Barça seran dos durs exàmens per mantenir la ratxa.