Natació

Andrea Fuentes: "La sincro ja no em motiva"

La nedadora olímpica, que desmenteix que s'hagi retirat per problemes físics, ha demanat unitat en els òrgans federatius

L’esportista explica els motius del seu comiat. / ATLAS / EFE

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / Barcelona

Andrea Fuentes, de 29 anys, l'esportista espanyolamés llorejada, ha decidit posar fi a la seva dilatada carrera en lasincronitzada. "Ho he donat tot des del primer dia. La sincroja no em motivades de dins. Crec que ja ho he donat tot", ha dit la nedadora en una multitudinària roda de premsa al Centre d'Alt Rendiment deSant Cugat(CAR).  "Començo una nova vida, neix una nova Andrea. Ho he donat tot des del primer dia i d'això fa 20 anys", ha dit Fuentes, que ha guanyat36 medallesen l'alta competició. L'olímpicaha desmentit que s'hagi vist obligada a deixar la competició  perproblemes físicsa l'esquena.

Tarrés i Carpena

Notícies relacionades

L'exnedadora creu que seria injust resumir el final d'"una gran carrera" amb lapolèmica finalsobre el canvi de tècnic. "No seré negativa, això no resumeix el que ha passat", ha dit Andrea, que ha estat acompanyada per l'equip nacional i per les seves exentrenadores Anna Tarrés i Bet Fernández, així com pel president de la Federació Espanyola, Fernando Carpena. L'exnedadora s'ha referit a les guerres intestines entre Tarrés i Carpena en la part final del seu discurs de comiat. "L'esport és un gran cohesionador social. Ha d'unir, aquesta és una de les seves missions. Ara m'ho miro tot objectivament des de fora i no hi veig l'essència de l'esport", ha comentat la medallista. 

"¿Per què estic desmotivada?"

A Fuentes l'entristeix que hi hagidos bàndolsen la natació espanyola. "Hi ha enfrontaments,odis i rancors. Jo també els he viscut i no estic orgullosa d'això. La pregunta és ¿per què estic desmotivada?. ¿Per què ens dediquem adestruiren comptes de construir? ¿Potser ens gratifica?¿Ens sentim millor?, s'ha preguntat. 'La desmotivació després dels èxits aconseguits ha estat l'argument determinant en el seu adéu. "No voliaseguir per dinersni per tenir por al desconegut. Ha sigut una decisió molt difícil de prendre", ha recordat. La nedadora ha tingut unes frases d'agraïment per Tarrés i per les seves companyes de selecció, i ha demanat que ningú perdi el temps en les guerres internes. "No hi ha temps per perdre. Si voleu, podeu", ha afirmat.