Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Com cuidar-te els tatuatges al sol: 5 consells d’experta

Marina Molist, especialitzada en tatuatges ‘fine line’ i fundadora de M3.INK Studio a Barcelona, ens explica les claus per mantenir correctament els tatuatges a l’estiu

Com cuidar-te els tatuatges al sol: 5 consells d’experta

AgeFotostock

  • Tatuats per amor a l’art: els 6 estils de tatuatges que més triomfen

  • Ana Molina, dermatòloga: «Posar-se moreno és dolent sempre»

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tal com explicàvem fa unes setmanes en aquest diari, cada cop creix més l’afany per tintar-se la pelli s’ha consolidat com una de les tendències de moda urbana més importants d’aquest segle. Segons la Unió Nacional de Tatuadors i Anilladors Professionals, el 1996 hi havia uns 100 estudis al nostre país i actualment n’hi ha uns 2.000. De la mateixa manera, s’han multiplicat els adeptes. Un càlcul aproximat a partir de dades de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia apunta que un de cada tres espanyols entre 18 i 35 anys porta algun tatuatge.

La prova del cotó fluix es pot fer fàcilment aquest estiu. Fixin-se, a la platja o a la piscina, qui no porta dibuixat un animal, una lletra, un cor o una fletxa en algun raconet de la seva pell. Moltes d’aquestes persones deuen ser nous adeptes, tatuats fa poc, que segur que voldran saber com cuidar els seus tatuatges al sol.

Abans que res cal tenir en compte la primera llei que tot artista tatuador avisa: els tatuatges triguen un mes a curar-se. Es pot recordar que un tatuatge és una ferida a la capa més profunda de la pell, el derma, que s’omple amb tinta. Es realitza penetrant la pell amb una agulla plena de tinta per dibuixar-hi un disseny. Precisament, el que fa que els tatuatges durin tant és que són profunds i la tinta no s’injecta a la capa més superficial de la pell, l’epidermis, sinó al derma, que té unes cèl·lulesn molt més estables, per això el tatuatge és pràcticament permanent.

Auge del minimalisme

La tatuadora Marina Molist (Sabadell, 1999) és una de les artistes més demandades de l’estil ‘fine line’ o minimalista, un dels que estan més de moda avui dia, sobretot entre els clients principiants i entre els que solen atorgar-los un significat gairebé místic. Se solen fer en zones visibles, com mans, braços, coll... I moltes vegades es fan en parella.

La jove assegura que en pocs minuts omple l’agenda del seu estudi M3.lnk, al carrer Aragó de Barcelona, i que té clients de tot Espanya i de la resta del món, que l’auge per aquest estil de línies pures, subtils, fines i sintètiques (en tinta negra) que formen figures molt senzilles i petites, com vaixellets, fletxes, roses dels vents, petits lemes, símbols com runes, constel·lacions, infinits o cors, es deu que «és un estil molt versàtil que s’adapta fàcilment a tots els cossos», assegura. A més, «crida l’atenció per la seva delicadesa i elegància».

Ella mateixa en porta un centenar al seu cos (braç esquerre, tors, cames i peus). Se’ls ha dibuixat ella mateixa i a mode de ‘concepts’, el nou projecte en el qual s’ha submergit en els últims mesos, que consisteix a «agrupar diversos tatuatges en una mateixa zona». Segons l’especialista, «així es crea una composició harmònica i preciosa d’un conjunt de tatuatges sense que una zona quedi molt carregada».

No envelleixen

Quan ella va començar, el 2017, gairebé no hi havia referents d’aquest estil a Espanya. «De fet, moltíssims professionals del sector em deien que no era factible fer aquests tatuatges, ja que, a part d’esborrar-se, era molt probable que amb el temps acabarien envellint malament. Però, cinc anys després, el meu braç és ple de tatuatges petits i delicats i es veuen perfectament», aclareix.

Això sí, l’artista de l’agulla explica que per portar-los en perfectes condicions cal cuidar-los bé, sobretot a l’estiu. «És cert que la cicatrització dels tatuatges ‘fine line’ és molt ràpida i poc complexa, per això es poden fer durant els mesos de calor sense problemes. Tanmateix, és important seguir una sèrie de cures molt simples per garantir que cicatritzin bé», explica.


Notícies relacionades

Aquests són els 5 consells que dona Molist

Hidratar, hidratar i hidratar

L’artista explica que «és totalment imprescindible que la zona del tatuatge estigui ben hidratada a l’estiu, sobretot durant els primers dies». «Des del nostre estudi sempre donem una crema i unes indicacions després de la cita del tatuatge perquè cada client se’l pugui curar de forma eficient», prossegueix.

Aquesta pomada s’ha de posar a la zona tatuada tres vegades al dia aproximadament. Fins i tot, si és necessari, es pot posar sempre que el tatuatge s’assequi. A més, en els d’estil minimalista «és molt important posar molt poca crema i estendre-la bé, ja que aquests tatuatges són molt petits i no en necessiten gran quantitat», assegura.

Poc sol directe

Molist assegura que és bàsic evitar el contacte directe amb el sol, «sobretot les persones a qui els agrada passar-s’hi molta estona». El contacte directe i prolongat amb els raigs de sol es pot convertir en un factor que pot perjudicar el procés de cicatrització d’un tatuatge.

La tatuadora sempre recomana als seus clients tapar el tatuatge en lloc d’exposar-lo directament al sol.

Protector solar

«Un cop hagin passat els primers dies i el tatuatge ja estigui gairebé cicatritzat del tot, ja no serà necessari cobrir-lo. De tota manera, sí que s’haurà d’utilitzar protecció solar per prevenir la pell dels raigs UV i, per tant, permetre que el tatuatge envelleixi de la millor forma possible. Aquest és un consell que no només serveix per al primer estiu, sinó que ha de ser una cura constant sempre que s’exposi al sol».

Beure molta aigua

«En general, a l’estiu el nostre cos es deshidrata amb molta més facilitat, de manera que beure aigua és un altre factor important. Sobretot per mantenir tot el cos hidratat i, en conseqüència, també la pell i els tatuatges», aconsella Marina Molist

Compte amb la piscina i la platja

«Durant els primers dies és preferible no mullar-se el tatuatge amb l’aigua de lea piscina ni de la platja, perquè fan augmentar el risc d’infecció. No sabem quins bacteris hi pot haver en una piscina i molt menys al mar. Per això és millor evitar mullar-se els tatuatges en aigües no filtrades, sobretot en els casos en què la ferida del tatuatge encara no ha començat a cicatritzar», recomana l’artista de M3.lnk Studio.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim del que es parla al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.