Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Cures de la pell mixta: 8 passos per equilibrar la sequedat i el greix al rostre

És el tipus de pell més habitual entre la població i requereix una atenció extra, però seguint unes rutines bàsiques és fàcil fer que lluï radiant

Cures de la pell mixta: 8 passos per equilibrar la sequedat i el greix al rostre
6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al rostre hi ha diferents tipus de pell: seques, grasses, sensibles... Cada un d’ells requereix una cura específica, ja que solen tenir problemes diferents: acné, enrogiment, irritació... Per això, és fonamental saber quin és el nostre tipus de pell per saber cuidar-la. Una de les que genera més dubtes és la pell mixta, ja que comparteix trets de dos tipus diferents: la normal-seca i el grassa. Però un dels grans errors és tractar-la com si fos només grassa.

«La pell mixta és la que més predomina entre la població. És la que es dona quan a la cara apareixen dos tipus de pell: grassa o amb excés de greix a la zona T (front, nas i mentó) i normal i seca a la resta», explica Lidia López, experta en bellesa de la botiga ‘online’ Nutritienda, que assenyala que, a més, requereix «més cures extra». «Depenent de quina zona del rostre necessitis tractar, has d’utilitzar un producte amb unes característiques diferents: és a dir, a la zona T cal utilitzar productes reguladors del greix i equilibrants, mentre que a les zones més seques, com les galtes, hem d’aportar hidratació extra amb productes emol·lients», diu.

D’una banda, una pell seca necessita hidratació intensiva per evitar que aparegui sensació de tibantor. A causa de la falta d’aigua, sol ser més prima, aspra i tendeix a enrogir-se. Per això, és més propensa a les línies d’expressió i les arrugues. D’altra banda, una pell grassa requereix una neteja profunda per equilibrar l’excés de greix (les glàndules sebàcies generen massa greix que tapa els porus i deriva en l’aparició d’impureses i granets). És menys propensa a les arrugues perquè és més gruixuda, tot i que tendeix a la flacciditat, ja que els olis fan que la pell pesi més.

¿Es pot canviar?

Tal com assenyala López, «com passa amb la resta del cos, la pell evoluciona amb el pas dels anys. Amb l’edat la pell perd hidratació, per la qual cosa és normal que hagis tingut la pell mixta i passis a tenir una pell totalment seca en la vellesa. A més, existeixen altres factors que poden produir canvis en el tipus de pell, com els ambientals, l’alimentació, l’estrès o el tipus de cures i productes que proporcionem al cutis». Respecte al tipus de dieta que no els convé, López assegura que s’ha d’evitar el consum d’alcohol, cafè i el tabac.

Tot i que pugui semblar que tenir aquest tipus de pell sigui tot desavantatges, amb unes cures apropiades no han de ser més problemàtiques que d’altres. «Simplement s’han d’utilitzar els productes adequats per mantenir l’excés de greix controlat i hidratar les parts seques per evitar la descamació», afirma l’experta.

Com a rutines bàsiques, López diu que n’hi ha prou amb netejar la cara només dues vegades al dia, una al matí, per eliminar el greix que es produeix durant la nit, i una altra abans d’anar-nos-en a dormir, per netejar la brutícia». D’altra banda, aconsella «no utilitzar mai aigua massa calenta per netejar-nos, ja que deshidrata i elimina els olis naturals». «És millor utilitzar aigua tèbia, que estimula la circulació, una cosa molt necessària per eliminar toxines i prevenir l’aparició de l’acné i altres impureses. Fins i tot, si som capaços, va bé fer-ho amb aigua freda. També és important utilitzar productes sense olis, però hidratants. El recomanable és optar pels que siguin ‘lliures d’olis’ o ‘no comedogens’».

Si és el vostre cas, aquí teniu una guia amb vuit consells bàsics per cuidar la pell mixta:

 

Rentar el rostre diàriament

L’acumulació de greix al nas i el front és una de les conseqüències bàsiques. Per evitar que el greix obstrueixi els porus i això derivi en granets és important anar-ne eliminant l’excés diàriament. Per a això, l’ideal és netejar el rostre dues vegades al dia (matí i nit) amb un producte apropiat, que elimini el greix en profunditat, però sense ressecar.

 

Però només dues vegades

Una neteja al matí, per eliminar el greix que es produeixi durant la nit, i una altra abans d’anar-nos-en a dormir, per netejar la brutícia, la suor i altres impureses acumulades durant el dia, són suficients. Un excés de neteja pot arribar a eliminar la hidratació, cosa que potenciaria un efecte rebot en la la generació de greix en les àrees grasses i ressecaria les zones seques.

Notícies relacionades

 

Utilitzar dues cremes diferents

Com les pells grasses, s’ha de fugir de tots aquells productes que continguin olis. El recomanable és optar pels que siguin ‘lliures d’olis’ o ‘no comedogens’. Però no s’ha d’oblidar que també es necessita hidratació i no només per a les zones seques, les zones grasses també necessiten estar ben hidratades per equilibrar l’excés de greix. Per això, és recomanable utilitzar dues cremes diferents: una ‘oil free’ a la zona T i una altra de més untuosa i humectant per a les zones més seques del rostre. Tot i que pugui semblar molest, incloure aquesta rutina en les nostres cures diàries farà que sentim tota la pell de rostre més confortable i saludable

Netejador suau (per a les zones no grasses)


A diferència d’una pell grassa, les mixtes no generen greix a tot el rostre. Per això, si s’utilitza un netejador molt agressiu, es poden arribar a irritar les zones seques. Sempre hem d’optar per netejadors formulats específicament per a pells mixtes.

Millor aigua tèbia o freda

L’aigua molt calenta deshidrata i elimina els olis naturals. Això pot semblar una cosa positiva si tenim excés de greix, però no s’ha d’oblidar que una pell deshidratada genera encara més greix. Alhora, les àrees seques es poden arribar a irritar i quedar massa tibants. Per això, l’ideal és utilitzar aigua tèbia o fresca. A aquestes temperatures, l’aigua estimula la circulació, una cosa molt necessària per eliminar toxines i prevenir l’aparició de l’acné i altres impureses. La frescor també té un efecte refermant i descongestiu, especialment útil per als qui pateixin d’inflor a la zona del voltant dels ulls.

Exfoliació regular

Una vegada a la setmana és important exfoliar per netejar la pell en profunditat i eliminar cèl·lules mortes. Cal insistir més en la zona T amb un exfoliant específic, ja que sol ser la regió més grassa, mentre que a la resta del rostre es pot optar per un exfoliant suau.

Maquillatge matificant

Igual que amb la resta de la cosmètica, les pells mixtes han de buscar maquillatge no comedogen i lliure d’olis per evitar obstruir els porus. Normalment aquest tipus de maquillatge té un acabat matificant, per la qual cosa aconsegueix mantenir les brillantors a ratlla durant més temps.

 

Tovalloletes per retocar


Les tovalloletes matificants no poden faltar al necesser, ja que absorbeixen les brillantors i deixen el maquillatge amb un aspecte mat perquè aguanti moltes més hores. Si les zones grasses produeixen moltes brillantors i el maquillatge no ho aconsegueix evitar, sempre es pot retocar a meitat del dia

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí us explicarem què és l’últim crit al carrer i també a les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres experiències.