EL PERIÓDICO reuneix l'elit econòmica en els seus premis anuals

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el seu homòleg del Govern, Oriol Junqueras, presideixen un acte amb gairebé 300 participants

Entrega dels premis Empresa de l’Any 2016. / J. CARBÓ / VÍDEO: M. TUDELA

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

Nit de gala amb aroma emprenedora. Prop de 300 empresaris, directius i polítics van assistir ahir a l’entrega dels premis Empresa de l’Any que organitza EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, que van reunir la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, amb el seu homòleg i conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Oriol Junqueras.

L’edifici de la Llotja de Mar, testimoni dels orígens comercials i d’activitat econòmica de Barcelona, va ser l’escenari d’un acte amb el president del Grup Zeta, Antonio Asensio Mosbah; el del Banc Sabadell, Josep Oliu –l’entitat és patrocinadora del premi–, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. La plana major del Grup Zeta, amb el conseller delegat, Agustín Cordón; el director general, Conrado Carnal; el director general d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, SL, Joan Alegre, i el director del diari, Enric Hernàndez, va fer d’amfitriona.

Després d’uns anys en què els guardons d’EL PERIÓDICO al món empresarial es donaven en el marc del premi Català de l’Any, ahir van tornar a comptar amb una gala autònoma, com la impulsada en els anys 80 per Antonio Asensio Pizarro, pare del president del Grup Zeta. Cellnex va ser la guardonada en aquesta ocasió amb el premi principal, patrocinat pel Banc Sabadell.

I van néixer quatre noves categories per adaptar-se a una economia més diversa i plural (Digitalitza, per al Grup DKV, patrocinat per Mobile World Capital; Innova, per a Bodegas Torres, recolzat per QuirónSalud; Inicia, per a Leukos Biotech, patrocinat per Levante Capital, i Projecta, per a Starlab, amb el suport del Port de Barcelona).

El president del Grup Zeta, a la vegada que va destacar el compromís amb el «bon periodisme», va recordar que l’activitat empresarial «requereix suport, sobretot de la classe política». I aquest «s’ha de traduir a adobar el terreny per facilitar la tasca dels empresaris … I a garantir certesa i seguretat política i jurídica». En definitiva, «crear un ambient de confiança estable que permeti impulsar projectes empresarials, al marge de les disputes polítiques, lògiques, per una altra banda, en qualsevol democràcia».

El director d’EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, va reafirmar el compromís del diari amb l’economia de mercat, i va recordar als polítics que s’acumulen «massa anys d’una comunicació insuficient entre les diferents administracions», i que la discrepància i el debat «no haurien de ser incompatibles amb la concertació i la col·laboració entre les institucions en benefici de tots els ciutadans». Que el transport públic funcioni o que els impostos serveixin per ajudar els més desafavorits, va afegir, «només és possible si els poders públics anteposen la lleial cooperació a la batalla política».

Genís Roca, expert en economia i digitalització, va destacar la transformació digital com la principal assignatura de les empreses, com va passar amb la industrialització i la producció en cadena. 

Notícies relacionades

Entre els assistents van destacar les conselleres de Governació, Meritxell Borràs, i Treball, Dolors Bassa; el segon tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls; el del Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet; els de les patronals Foment, Joaquim Gay de Montellà, Cecot, Antoni Abad, i Pimec, Josep González; el del RACC, Josep Mateu, el degà del Col·legi d’Economistes, Joan B. Casas, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga.    

També hi van assistir els presidents de CaixaBank, Jordi Gual; Seat, Luca de Meo; Mango, Isak Andic; Grupo Husa, Joan Gaspart; i els consellers delegats de Planeta, José Lara; de Cacaolat, Enric Crous, i de Meridia Capital, Javier Faus, entre altres.