'TREKKING' INCLUSIU

Un grup de joves amb discapacitat acompanyarà Sergi Mingote a l'Everest

Nou membres de la cooperativa Apindep realitzaran amb l'alpinista el 'trekking' de set dies al gegant de l'Himàlaia, cap on sortiran dimecres

La '1a expedició inclusiva a l'Everest' s'ha presentat aquest dimecres a la nova seu de Parets del Vallès d'Onat Foundation, presidida per Mingote

onat-found

onat-found

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup de nou joves amb discapacitat de la cooperativa Apindep viatjaran amb l’alpinista Sergi Mingote fins al Nepal per realitzar amb ell el ‘trekking’ del primer dels dos cims inclosos en la seva següent expedició, l’Everest (8.848 m), cap on es dirigiran el pròxim dimecres 10 d’abril.

Així, aquests nou nois i noies acompanyaran durant set dies Mingote en els seus primers passos per l’Himàlaia, on intentarà pujar a l’Lhotse (8.516 m) i l’Everest, al qual seguiran dos cims més al Pakistan, el Gasherbrum I (8.080 m) i II (8.035 m), amb què aconseguiria completar el seu gran repte 3x2x8000 de coronar sis vuitmils en un any, aconseguint així el rècord Guinness.

Un projecte que, a més del vessant esportiu, té aquesta part solidària que es farà encara més visible a través d’aquest projecte, que pretén mostrar-lo al món “que la inclusió és això: no fer coses diferents per a persones amb capacitats diferents, no fer coses ‘per a ells’, sinó incloure’ls en les activitats que fem tots”, afirma Sergi Mingote. 

Els nou joves, tots ells amb diferents perfils, formen part d’Apindep, una cooperativa dedicada a persones amb discapacitat de primer i segon grau que ha acompanyat el projecte de Mingote des dels seus inicis i que, ara, ho faran també físicament, durant quatre dies d’ascens i tres més de baixada.

Un ampli equip al capdavant d’un gran repte

Ho faran acompanyats per un gran dispositiu de 18 membres, entre els quals s’inclouen expedicionaris, fisioterapeutes i monitors. “Ells són plenament conscients del que fan, tots han passat pel Centre d’Alt Rendiment (CAR), on se’ls han fet proves, i estan molt il·lusionats i nerviosos, perquè saben que hauran de volar 10.000 quilòmetres per arribar fins a Kàtmandu”, explica l’alpinista.

Una cosa que, per a ell i tot l’equip, també suposa un desafiament: “Tant ells com nosaltres n’aprendrem, però és un repte; els nervis que no tinc per les muntanyes els tinc perquè tot surti bé i no hi hagi cap imprevist. El que fem té un punt d’atreviment, però tots els projectes esportius el tenen, i si aquest no el tingués, no seria inclusiu”, defensa el de Parets.

Els joves ja van fer el mes de setembre passat el Camí de Santiago com a prèvia, i Mingote assegura que estan perfectament preparats per assumir aquest repte. “Ells mateixos demanen que no se’ls posi dins d’una vitrina, perquè també volen caure, patir, esforçar-se i aixecar-se ells; i això és el que volem amb aquest projecte”, conclou l’alpinista. 

Mingote, que va tornar fa tan sols uns dies d’aclimatar a Xile, on va pujar, entre d’altres, al volcà més alt del món, el Nevado Ojos del Salado (6.891 m), realitzarà tant l’ascens com el descens amb els joves d’Apindep, per després tornar al camp base i intentar coronar el Lhotse i l’Everest fins a finals de maig. 

Nova seu d’Onat Foundation

Notícies relacionades

La presentació de la ‘1a Expedició Inclusiva a l’Everest’ s’ha fet aquest dimecres coincidint amb la inauguració de la nova seu d’Onat FoundationParets del Vallès, la fundació presidida pel mateix Mingote i dedicada a fomentar la inclusió social i la solidaritat a través de l’esport, que aporta el vessant solidari al 3x2x8000 Solidary Project.

Durant la inauguració del local s’han donat a conèixer a més les bases dels primers Premis Inclusius de l’Esport Català, impulsats per la mateixa fundació, que van ser presentats el mes de març passat i la convocatòria dels quals, assegura el president, està sent un èxit, i es mantindrà oberta fins al pròxim 6 de setembre.