Educació

La Generalitat invertirà 98 milions en la construcció i ampliació d’escoles i instituts

Les obres renovaran 12 escoles, cinc instituts i 15 instituts escola a tot Catalunya

La Generalitat invertirà 98 milions en la construcció i ampliació d’escoles i instituts
3
Es llegeix en minuts

La Generalitat de Catalunya destinarà més de 98 milions d’euros a la construcció, reforma i ampliació de 21 centres educatius a Catalunya. Aquestes obres formen part del Programa d’encàrrecs d’actuacions (PEA), que preveu construir, ampliar i reformar 21 escoles i instituts a tot Catalunya. El Departament d’Educació invertirà un total de més de 98 milions d’euros.

Al marge d’aquestes actuacions, el Departament d’Educació té en marxa obres a 65 escoles, instituts i instituts escola a tot Catalunya, amb un pressupost de més de 700 milions d’euros previstos fins a l’any 2029.

52 milions per a Barcelona i àrea metropolitana

Més de 52 milions d’euros del PEA serviran per construir i ampliar nou centres educatius de Barcelona i l’àmbit metropolità. L’Institut Escola Teixidores de Gràcia, a la capital catalana, podrà acollir dues línies d’infantil, primària i ESO, amb el nou edifici finançat amb prop de deu milions d’euros. L’Escola Joan Coromines, a Mataró, també estrenarà nou immoble, així com l’Institut de Cervelló, ubicat en aquesta mateixa població, i l’Institut Narcisa Freixas i Cruells, a Sabadell.

A part d’això, el programa de la Generalitat també permetrà ampliar i reformar les instal·lacions de cinc centres educatius més de Barcelona i l’àrea metropolitana: l’Institut Voltrera de Abrera, l’Institut Escola Els 30 Passos de Barcelona, l’Institut Escola Virolet de Sabadell, l’Institut Escola La Tordera, a Santa Maria de Palautordera i l’Escola Milagros Consarnau, de l’Hospitalet de Llobregat.

I encara a la demarcació de Barcelona, el Govern ha aprovat la construcció de la nova Escola Montanyans, a Castellet i la Gornal, i la reforma de l’Escola Josep Baltà i Elias, a Vilafranca del Penedès.

Sis nous edificis a Girona, Lleida i Tarragona

A les comarques gironines, la Generalitat destinarà nou milions d’euros a la construcció i remodelació de tres escoles. Aquest pressupost servirà perquè l’Escola Oliveres Mil·lenàries de Ventalló i l’Escola Torre de Reig de Vilabertran disposin d’un nou edifici i també per ampliar l’Escola Bora Gran de Serinyà.

D’altra banda, deu milions d’euros seran per a la construcció i remodelació de tres centres educatius al camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Aquest finançament permetrà a l’Escola Mare de Déu de la Candella, de Botarell, disposar d’un nou edifici, fer obres d’ampliació a l’Institut La Mar de la Frau de Cambrils i una reforma integral de l’Escola Carles III de la Ràpita.

A les comarques de Ponent, la Generalitat hi invertirà nou milions d’euros. Això servirà per construir un nou edifici per al futur Institut de Cappont, a la ciutat de Lleida, llargament reivindicat per la comunitat educativa i pel barri, i també per ampliar l’Escola Comtes de Torregrossa d’Alcarràs. D’altra banda, a la Catalunya Central, la Generalitat ha aprovat la construcció de dues escoles a Perafita i a Santa Eulàlia de Riuprimer, per un valor de 5,76 milions d’euros.

Dotze noves edificacions d’escoles i instituts

Tot junt suma un total de 21 actuacions en centres educatius a tot Catalunya. Dotze són noves construccions i la meitat dotaran d’un edifici d’obra nova a un centre educatiu, que en l’actualitat està instal·lat en mòduls prefabricats. L’altra meitat de les actuacions serà per substituir un immoble antic per una nova edificació. A més, s’executaran obres d’ampliació a set escoles i dues més se sotmetran a una reforma integral.

Notícies relacionades

Quant a la distribució per tipologia de centres, dotze de les obres es portaran a terme en escoles, cinc en instituts i quatre seran en instituts escola, distribuïts per tot Catalunya. Amb aquestes actuacions, es retiraran un total de 41 mòduls prefabricats.