TORNADA A L'ESCOLA

Els sindicats d'educació de Catalunya abjuren dels grups bombolla i amenacen amb una vaga

Demanen ràtios de 10 a primària i de 15 a secundària i batxillerat i contractar 40.000 professors

Diuen que l'estancament de les aules «és una entelèquia que només existeix al cap dels tècnics»

zentauroepp54925165 14 09 20 igualada vuelta al cole institut joan mercader de s200914140751

zentauroepp54925165 14 09 20 igualada vuelta al cole institut joan mercader de s200914140751 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els sindicats han donat dues hores de treva al Departament d’Educació. A les 11 hores, i precisament davant la seu de la conselleria, a la Via Augusta de Barcelona, han posat sobre la taula una sèrie de reivindicacions, un compendi del ja exposat en dates recents, i han amenaçatd’impulsar una vaga si no se’ls té en compte. Demanen menys alumnes per classe i molts més professors. Sota la premissa que els grups bombolla no funcionaran i que aviat començaran a tancar escoles.

La queixa, en forma de manifest, porta la firma dels sindicats Ustec-Stec, CCOO, Intersindical CSC, Sindicat de Professors de Secundària, CGT, UGT i Feusoc. Demanen al Govern que redueixi la ràtio d’infantil a 10 alumnes per classe, i la de primària, secundària i batxillerat, a 15. Reclamen també més personal docent (40.000 professionals, mentre que el Govern n’ha anunciat poc més de 8.000) i garantir que els professionals de l’educació reben material sanitari en condicions. Després d’escoltar-los, queda clar que no combreguen de cap manera amb la teoria que els grups bombolla evitaran que la Covid-19 es faci forta als centres educatius.

zentauroepp54925181 14 09 20 igualada vuelta al cole institut joan mercader de s200914120610 / Marc vila

Notícies relacionades

La idea és que si hi ha un positiu en una aula, només se’n van a casa els alumnes que conviuen entre aquestes quatre parets. I el seu professor. Ramon Font, portaveu d’Ustec-Stec, ha sigut molt transparent sobre això: «Els grups bombolla són una entelèquia que només existeix al cap dels tècnics».  

Així, els sindicats han anunciat que estan «explorant fórmules de mobilització per a aquest mateix setembre», fins i tot abans de saber quina és la incidència de l’inici de curs, i trigarà un parell de setmanes a conèixer-se amb alguna cosa més de detall. Quan li han preguntat si les mesures implementades fins ara permetien obrir les escoles amb seguretat, Font ha assegurat que no, que les escoles, amb els plans d’organització i les mesures de seguretat aportades per la conselleria, haurien d’haver començat a operar.