Junta d’accionistes
Agbar, Criteria i l’AMB avalen el model d’Aigües de Barcelona
La ratificació intenta apaivagar els rumors sobre suposades discrepàncies entre Veolia i la resta de l’accionariat sobre les inversions per la sequera

La junta d’accionistes d’Aigües de Barcelona, controlada en un 70% per Agbar i en la qual Criteria –el braç inversor de La Caixa– i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) compten amb un 15% cada una, va avalar ahir per unanimitat el model empresarial de la companyia. En el conclave d’accionistes, el president interí, Ciril Rozman, que ocupa el càrrec arran de la dimissió de l’actual conseller delegat de Criteria, Àngel Simón, de la presidència d’Aigües, va constatar que "aquest model funciona perquè es basa en un compromís sincer, rigorós i equilibrat amb tots els grups de relació: accionistes, plantilla, clients, administracions públiques, proveïdors, universitats i centres d’investigació, entitats socials i la societat en general".
Amb aquesta ratificació s’intenten apaivagar els rumors sobre suposades discrepàncies entre el propietari d’Agbar, la francesa Veolia i la resta de l’accionariat entorn de les inversions relacionades amb el combat contra la sequera a Catalunya, que ascendeixen a 955 milions d’euros fins al 2028.
L’aposta pel model va més enllà de la gestió de l’aigua i defensa la fórmula publicoprivada, com va fer recentment el vicepresident executiu de l’AMB, Antoni Balmón, en una carta dirigida a Antoine Frérot, president de Veolia Environnement.
En la junta s’ha ressaltat que el model d’empresa d’Aigües "es caracteritza per una voluntat ferma de transformació social, de contribució decisiva a la millora de la qualitat de vida de les persones i de lluita contra l’increment de les desigualtats". I tot això a través de "l’excel·lència, la millora constant i la visió a llarg termini, que són imperatives en tot el que fem, ja sigui operar infraestructures, generar innovació i coneixement, desenvolupar talent i, molt especialment, en les nostres iniciatives d’acció social", ha afegit.
Efecte de la falta de pluja
La junta va aprovar els comptes i la gestió de l’exercici 2023, marcat per la pujada del preu dels productes i serveis i amb una persistent sequera que obliga a introduir noves fonts de subministrament d’aigua en un entorn de tipus d’interès elevats. Aigües de Barcelona va obtenir un benefici d’1,7 milions. L’impacte de l’activitat de la companyia va ser de 898,04 milions d’euros a Espanya, dels quals 709,8 es van generar a Catalunya, i d’aquests, 627,1 en l’àrea metropolitana. L’activitat de la companyia suposa la generació del 0,24% del producte interior brut (PIB) català, segons les dades facilitades mitjançant un informe elaborat per la consultora Valora.
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- Barcelonejant La nit que Basté va robar una corbata
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Una nutricionista sobre la dieta que cal seguir si tens el còlon irritable: "No has de menjar res que t’inflami"
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»