Conferència a Barcelona

L’Autoritat Bancària Europea descarta que l’impost a la banca perjudiqui la solvència del sector

El president de l’EBA, José Manuel Campa, assegura que la remuneració dels dipòsits bancaris dependrà del mercat

L’Autoritat Bancària Europea descarta que l’impost a la banca perjudiqui la solvència del sector

EP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de l’Autoritat Bancària Europea (EBA per les seves sigles en anglès), José Manuel Campa, opina que l’impacte de l’impost a la banca en el sector serà negatiu, ja que «treu diners del sector», però va reconèixer que en termes nets en la solvència de les entitats no serà gran.

Campa considera que l’alça de tipus d’interès a Europa i a Espanya influirà en la remuneració dels dipòsits bancaris, tot i que el ritme de creixement de la retribució dependrà de la «dinàmica competitiva del mercat».

Notícies relacionades

Ho ha dit aquest dilluns en declaracions a la premsa abans d’una conferència sobre el paper de la regulació financera en el finançament de la transició cap a la sostenibilitat organitzada pel Cercle Financer de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País.

Preguntat sobre l’augment dels directius d’entitats financeres amb altes remuneracions, ha explicat que també depèn de la competitivitat del mercat. Ha assenyalat que el Brexit va causar a tot Europa el desembarcament de directius d’alt nivell amb salaris alts i que la sortida de la pandèmia ha permès a les entitats tornar a pagar la part variable de les remuneracions, després d’haver-les reduït o cancel·lat el 2020.

Temes:

Bancs