Obert el termini per sol·licitar el kit digital: ¿Qui i com el pot demanar?

Tecnologia

Obert el termini per sol·licitar el kit digital: ¿Qui i com el pot demanar?

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

El kit digital ha començat a rodar. Exactament dos anys després que la declaració de l’estat d’alarma oficialitzés l’arribada de la pandèmia a Espanya, un conjunt determinat de pimes ja poden sol·licitar aquesta ajuda per sortir del sot almenys més digitalitzades. L’entitat pública empresarial Red.es preveu repartir 500 milions d’euros en aquesta primera convocatòria, que està disponible des d’aquest dimarts 15 de març. Però, ¿Qui pot demanar aquesta dotació? I, el més important, ¿com?

1

¿Què és el kit digital?

És una ajuda dissenyada pel Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital per recolzar econòmicament la digitalització de les pimes. Cadascuna d’aquestes empreses pot obtenir fins a 12.000 euros per desenvolupar el seu comerç electrònic, incorporar un sistema d’analítica de dades o passar a operar amb factura electrònica, entre altres coses. En total, el Govern contempla destinar 3.000 milions d’euros que procediran dels fons ‘Next Generation EU’.

2

¿Com funciona?

Els diners arribaran a les empreses en forma de bo, una eina a través de la qual podran comprar els serveis que els interessin. Aquests els proporcionaran un conjunt d’«agents digitalitzadors» que es van fer públics a finals de la setmana passada. En aquest grup figuren aproximadament 3.000 noms, tot i que la llista està oberta a més incorporacions durant tot el temps que duri el programa. 

3

¿Com s’organitza el paquet?

De moment, Red.es ha obert una primera convocatòria per repartir 500 milions d’euros (un 16% del total) i treballa amb la previsió que es registrin 42.600 empreses aproximadament. Aquest volum estarà vigent sis mesos (és a dir, fins al 15 de setembre) o fins que s’esgotin els diners.

4

¿Qui pot sol·licitar ja l’ajuda?

Aquest primer paquet es dirigeix a empreses que tinguin entre 10 i 49 treballadors, amb la qual cosa les micropimes i els autònoms hauran d’esperar a les següents convocatòries. En concret, s’espera gestionar per separat els bons dirigits als autònoms i les empreses de fins a tres treballadors, i els pensats per a pimes d’entre 3 i 10 treballadors.

5

¿Com demanar-la?

 En primer lloc cal registrar en una pàgina web oberta específicament per recollir sol·licituds i completar un test d’autodiagnòstic que avalua el nivell d’intensitat digital de l’empresa que demana el bo. A continuació, s’ha d’escollir entre les solucions de digitalització que s’ofereixen; després, demanar formalment l’ajuda a la seu electrònica de Red.es; i, finalment, seleccionar l’agent digitalitzador amb què es vulgui treballar. La convocatòria contempla la figura d’un «representant voluntari» perquè tot aquest procés el porti a terme un tercer autoritzat per fer-ho en nom de la pime. 

6

¿Quins són els requisits?

Per poder accedir a aquesta subvenció, les companyies que la sol·licitin han de complir una sèrie de requisits, sobretot relacionats amb la seva mida o amb haver superat el ‘test d’autodiagnòstic’. Tanmateix, tal com s’ha establert en altres convocatòries d’ajudes relacionades amb els fons europeus, no es concediran els diners a empreses en crisi, per exemple, o que tinguin deutes amb la Seguretat Social o estiguin subjectes a una ordre de recuperació pendent si la Comissió Europea ha declarat alguna ajuda il·legal o incompatible amb el mercat comú.