Resultats

Amazon Prime apuja el preu als EUA: ¿ho farà a Espanya?

La companyia de Jeff Bezos passarà a cobrar 139 dòlars a l’any als Estats Units

FILE PHOTO: The logo of the web service Amazon is pictured in Mexico City, Mexico on June 8, 2017. REUTERS/Carlos Jasso/Illustration/File Photo

FILE PHOTO: The logo of the web service Amazon is pictured in Mexico City, Mexico on June 8, 2017. REUTERS/Carlos Jasso/Illustration/File Photo / Carlos Jasso (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amazon Prime ha pres una decisió que no adoptava des de fa més de tres anys. La companyia de Jeff Bezos va anunciar dijous que incrementa el seu preu als Estats Units des dels 119 fins als 139 dòlars a l’any. Els clients espanyols es pregunten si aquesta pujada de les tarifes arribarà a Espanya. De moment, Amazon no s’ha pronunciat.

L’última vegada que Amazon va apujar preus va ser el 2018. En aquella ocasió va passar dels 99 als 119 dòlars. Els experts apunten a l’increment de costos, la inflació i l’escassetat de la mà d’obra com les principals explicacions de l’augment de les tarifes. De moment, sembla que el nombre de subscriptors no es veurà afectat.

L’empresa, en la seva última presentació de resultats, va explicar que espera que aquestes circumstàncies continuïn durant el 2022. La companyia va anunciar uns resultats trimestrals que reflecteixen un benefici de 14.300 milions de dòlars, gairebé el doble que un any abans (7.200 milions).

¿I en altres països?

Notícies relacionades

Amazon, de moment, no es pronuncia sobre una hipotètica pujada de preus en altres països. Les seves tarifes varien. Per exemple, a Espanya i a Itàlia costa 3,99 euros mensuals. A França, 5,66, i a Alemanya, 7,99.

A Espanya, el preu anual és de 36 euros. Quan va començar Amazon Prime (2011) costava 14,95 euros, per créixer a 14,95 i finalment al preu actual.

Temes:

Amazon