Empreses

El Govern prorroga el ‘blindatge’ a les empreses estratègiques fins a final d’any

L’Executiu mantindrà aquesta espècie d’’acció d’or’ per evitar l’amenaça d’inversors estrangers aprofitant la conjuntura del coronavirus

El Govern prorroga el ‘blindatge’ a les empreses estratègiques fins a final d’any
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez
Sara Ledo

El Govern ha aprovat prorrogar fins al 31 de desembre el ‘blindatge’ a les empreses estratègiques davant inversions exteriors per impedir que empreses o inversors d’altres països puguin aconseguir el control d’entitats espanyoles de sectors clau per a l’economia aprofitant la caiguda de la seva cotització pel coronavirus.

Notícies relacionades

Així ho ha anunciat la ministra portaveu i titular d’Hisenda, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. És la segona vegada que l’Executiu amplia la durada d’una mesura que va posar en marxa durant el confinament tot i que en un primer moment es va centrar només en la protecció davant «inversors extracomunitaris». Després, el Govern va afegir aquesta restricció també a inversors de països de la Unió Europea i l’Associació de Lliure Comerç sempre que estiguin controlats per entitats de fora del ‘club’ comunitari.

Es tracta, doncs, d’una espècie d’‘acció d’or’ que atorga al Govern la possibilitat de parar inversions que considerin una amenaça per a Espanya. En aquest sentit, el Govern ha autoritzat, almenys, 13 operacions d’inversió exterior en empreses estratègiques com la compra de la companyia X-ELIO per part de l’empresa estatal xinesa Three Gorges. Una de les més polèmiques, encara en estudi per part de l’Executiu, és l’opa parcial del fons australià IFM sobre Naturgy.

Temes:

Ibex 35 Empreses